Новата роботизирана линия пакетира шоколадовите барчета KitKat(снимка: Нестле България) Нови 23

...
Новата роботизирана линия пакетира шоколадовите барчета KitKat(снимка: Нестле България)
Нови 23
Коментари Харесай

Нестле България внедри нова роботизирана линия за KitKat


Новата роботизирана линия пакетира шоколадовите барчета KitKat
(снимка: Нестле България)

Нови 23 милиона лв. влага Нестле България във фабриката си в София. Компанията вкарва роботизирана поточна линия за пакетиране на продукцията, която ще повлияе върху индустриалните мощности и работните места, стана ясно от виртуално показване на нововъведението.

„ Новата роботизирана поточна линия ще разреши производството във фабриката на Нестле да бъде по-бързо и дейно. Ще можем да осигурим също и по-безопасна и ергономична и опция те да се обучат да работят с автоматизирани машини ”, зави шефът на фабриката Сара Вуйтене.

Инвестицията е в индустриална линия за шоколадовите барчета KitKat, прецизираха от компанията. „ Обновихме и цифровата мрежа, тъй че всички машини да бъдат свързани в система за данни и при положение, че зародят проблеми, те да могат да бъдат решавани отдалечено, което в обстановка на е от изключителна значимост ”, разясни Сара Вуйтене.

Внедрената роботизирана линия обгръща процеса по пакетиране на артикул в единична опаковка и по-късно слагането му в кутия или мултипак. Иновацията оказва помощ доста за ефикасното произвеждане на 2,5 милиона барчета KitKat дневно в шоколадовата фабрика на Нестле в София.

Фабриката на Нестле в София създава по 2,5 милиона барчета KitKat дневно
(снимка: Нестле България)

Във са ангажирани 571 чиновници със междинен професионален стаж от 14 години. Тя е един от петте способени центъра за производството на KitKat – за нововъведения и реновации в продукта за район Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Във фабриката се създават 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици продукта годишно.

Всички артикули са създадени със 100% българско брашно от български производители. На ден единствено се подготвят и опаковат 2 500 000 шоколадови десерта KitKat Chunky или 1736 бройки в минута. Продуктите се изнасят за други 35 пазара в света, измежду които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР