Новата програма от финансови стимули може да осигури силно силен

...
Новата програма от финансови стимули може да осигури силно силен
Коментари Харесай

Американците ще налеят 40 млрд. долара в биткойни и на Уолстрийт след получване на новите стимули



Новата стратегия от финансови тласъци може да обезпечи мощно мощен подтик на Уолстрийт и изключително в биткойни, показват резултати от изследване, оповестено в понеделник от Mizuho Securities и представено от организация MarketWatch.

Анкета измежду 235 лица, които чакат да получат своите чекове от последния кръг от държавната финансова помощ за облекчение на отрицателните последствия от Covid-19 за 1,9 трлн. $, подписан от президента Джо Байдън, откри, че двама от петима получатели на средства възнамеряват да влагат най-малко част от тях в биткойни и в акции.

Въз основа на отговорите, към 10% от общите брутни заплащания или към 40 милиарда $ от непосредствено раздаваните средства в размер на 380 милиарда $, могат да бъдат ориентирани за вложения към най-популярната криптоваулта и за покупки на акции.

Това е в сходство с констатациите от други изследвания и с досегашните доказателства, които съпътстваха повишаване на интензивността на самостоятелните вложители по време на коронавирусната пандемия.

Анализатори и икономисти спекулират, че скуката, провокирана от въвежданите локдауни, съчетани с по-ранните стимулиращи заплащания и неналичието на действия за тяхното консумиране, е провокирала повишаване при отварянето на онлайн брокерски сметки, както и интерес към по този начин наречените meme акции като GameStop Corp. и AMC Entertainment Holdings Inc.

Що се отнася до настоящия кръг на заплащания за закъсалите американци, изследване на Дойче банк (Deutsche Bank) в края на предишния месец също откри, че вложителите са подготвени да употребяват получените средства за търговия. Всъщност тази анкета откри, че вложителите са още по-нетърпеливи да хвърлят пари на пазара, като оценката е за почти 170 милиарда $ евентуален приток на средства към фондови пазари от прогнозните 465 милиарда $ директни заплащания.

Проучването на Mizuho пък откри, че към 20% от получателите на чекове се чака да разпределят до 20% от средствата за биткойн и/или акции, до момента в който 13% чакат да разпределят 20% до 80% от теи средства за вложения, а 2% от тях се чака да вложат 80% или повече на финансовите пазари.

Същото изследване открива, че сред биткойни и акции, водещата криптовалута е надалеч по-популярния избор.



" Биткойнът е пожеланият капиталов избор измежду получателите на чекове. Той включва близо 60% от плануваните спомагателни разноски, което може да значи 25 милиарда щатски $ спомагателни разноски за биткойни от предоставените по новата подтикващ стратегия чекове на американците “, показаха в понеделник анализаторите на Mizuho Дан Долев и Райън Койн. " Това съставлява 2-3% от сегашната пазарна капитализация на Биткойн от 1,1 трилиона $ ".

Някои американци може би към този момент са получили тези средства. Най-ранните партиди заплащания, идващи с директни депозити, трябваше да бъдат факт още през миналия уикенд. Хартиените чекове и средствата по авансово заредените дебитни карти ще стартират да идват през идващите седмици, съгласно чиновниците на Internal Revenue Service (IRS) и Министерството на финансите. IRS съобщи, че няма да зареди третия кръг на заплащания по дебитните карти, които човек е получил през първите два кръга на държавни финансови тласъци.

Тези планирани анкети идват в миг, когато биткойнът демонстрира за следващ път като запазена марка своята волатилност. В понеделник той поевтинява с 6,5% към 56 340 $, откакто през уикенда съумя да нарастне за пръв път и над следващата психическа преграда от 60 000 $.

Междувременно фондовите показатели на Уолстрийт парираха първичната отрицателна търговия в понеделник и малко преди края на сесия стартират още веднъж да нарастват. Индексът DJIA се покачва с 0,1%,  необятният показател S&P 500 с 0,18%, а софтуерният показател Nasdaq Composite  с 0,52%.

Индексът DJIA доближи нов рекорден връх от 32 931 пункта, S&P 500 се увеличи до 3 957 пункта - непосредствени под историческия връх от 11-ти март към 3 960 пункта, до момента в който показателят Nadaq към момента се търгува с към 600 пункта под рекордния връх от 16-и февруари към 14 175 пункта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР