Новата порция данни на агенцията focus2move ни дава възможност да

...
Новата порция данни на агенцията focus2move ни дава възможност да
Коментари Харесай

ТОП 10 на най-успешни автомобилни групи през 2022 година

Новата " порция " данни на организацията focus2move ни дава опция да получим забавна информация по отношение на пазарното показване на автомобилните групи през първите девет месеца на 2022 година.

От организацията разясняват, че въз основата на разбор на данни от 159 страни, всички съществени автомобилни групи губят позиции на годишна база (без Suzuki), до момента в който производителите на електрически автомобили се радват на съществени растежи за интервала януари-септември.

Данните на focus2move сочат, че през първите девет месеца на 2022 година, автомобилните (леки и лекотоварни) продажби в международен мащаб са били на равнище от 56.8 млн единици или с 5.2% по-малко в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

С намаляване в реализацията си от 5.2%, до 7.4 млн единици, Toyota може да се похвали с челното място в ТОП 10 на най-успешните автомобилни групи.

Понижение от 9.5%, до 5.8 млн единици, се записва при втората в подреждането автомобилна група- Volkswagen Group, а при третата- Hyundai-Kia, такова от 10.5%, до 4.9 млн единици.

В ТОП 10 влизат също по този начин Stellantis (4.8 млн), Renault Nissan Alliance (4.75 млн), General Motors (4.2 млн), Ford (2.6 млн), Suzuki (2.1 млн) и BMW Group (1.7 млн).

От focus2move подчертават върху представянето на китайския експерт в региона на електрическата подвижност BYD, при който се записва растеж от 165% и класиране на 13 позиция, и Tesla с усъвършенстване от 55.8% и 15 място в подреждането.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР