Новата политическа формация Продължаваме промяната печели парламентарните избори като преднината

...
Новата политическа формация Продължаваме промяната печели парламентарните избори като преднината
Коментари Харесай

75,69% от протоколите: ПП печели изборите

Новата политическа групировка " Продължаваме промяната " печели парламентарните избори като преднината й пред обединението ГЕРБ-СДС към този момент е над 3 процентни пункта. 

Това сочат данните при обработени 75.69% СИК протоколи в РИК

Движението за права и свободи изпреварва по резултат Българска социалистическа партия, която за първи път остава четвърта след парламентарен избор. От първо място на предходните избори, партия " ИТН " в този момент е пета по резултат, а обединяване " Демократична България " се класира на шесто място. В новото Народно заседание ще има и седма политическа групировка - партия „ Възраждане “.

Обработените досега данни в изборите за парламент разместват получените гласове за политическите обединения по области.

Първа в 15 области с общо 25,36 на 100 е " Продължаваме промяната ". Тя печели в трите столични региона, измежду които е и лидерският - 25-ти многомандатен изборен регион. Сред останалите области, в които е първа политическа мощ, са Пловдив-град, Русе, Враца, Габрово, Варна, Стара Загора, Хасково, Ямбол.

ГЕРБ-СДС са водачи в 12 области, измежду които Благоевград, Видин, Габрово, Кюстендил, Перник, София-област със приблизително 25,17 на 100 от гласовете.

Движение за права и свободи обичайно има поддръжка в Кърджали, Разград, Силистра, Търговище, като събира 14,02 % от доверието на гласоподавателите.

" Българска социалистическа партия за България " има 10,25 на 100 поддръжка, без водачество в изборен регион.

9,75 на 100 е доверието в Има Такъв Народ на Слави Трифонов, който остава трети в мощния за него Русе от предните парламентарни избори. Трети е и в Благоевград и Варна.

Демократична България получава 5,96% от всички подадени гласове. В два от столичните региони е трета политическа мощ.

Партия " Възраждане " има съвсем 5% от подадените гласове.

Нито една от РИК към момента не е донесла документите си от изборите в ЦИК. Закъснението е поради двойните избори и решението на ЦИК да се броят контролно разписките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР