Новата образователна система в Афганистан ще предвижда отделно образование за

...
Новата образователна система в Афганистан ще предвижда отделно образование за
Коментари Харесай

Талибаните обявиха реформа в образованието

Новата просветителна система в Афганистан ще планува настрана обучение за студенти и студентки. Това съобщи в неделя Абдул Баки Хакани, който беше назначен за изпълняващ длъжността министър на висшето обучение от радикалното талибанско придвижване, завзело властта в страната.

" Афганистанските девойки имат право да учат, само че не могат да учат в същите класове с младежи. <...> Ще бъде обезпечена безвредна просветителна среда за учениците ", сподели за локалния ефирен канал TOLOnews Хакани.
 Талибаните готвят състава на новото си държавно управление
Талибаните готвят състава на новото си държавно управление

Вече са назначени министър на опазването на здравето и министър на образованието

Абас Басир, който беше министър на образованието при президента Ашраф Гани, който избяга от страната, акцентира, че талибаните дават обещание да запазят всички достижения на афганистанската просветителна система, реализирани през последните две десетилетия .

Талибаните дадоха обещание, че в близко бъдеще университетите ще възобновят работата си в Афганистан и заплатите на учителите и чиновниците на министерството ще бъдат изплатени още веднъж.

По-рано почитан представител на талибаните Вахидула Хашими в изявление за Ройтерс акцентира, че въпросът за достъпността на образованието за девойки в страната ще бъде решен от съвет на улемите (теолози) на придвижването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР