Новата година започва с добра новина за родния туризъм: Пловдив

...
Новата година започва с добра новина за родния туризъм: Пловдив
Коментари Харесай

10-те най-добри вино дестинации за 2017 година

Новата година стартира с добра вест за родния туризъм: Пловдив и Тракийската равнина са измежду 10-те най-хубави вино дестинация за 2017-та, съгласно Wine Enthusiast. Престижната ранглиста на изданието ни подрежда до одобрените производители като Италия, Испания и Франция.

“Разположена на юг от Стара планина, прегърната от Черно море на изток и Гърция на юг, Тракийската равнина се смята от доста историци за едно от най-старите места за винопроизводство в света. Наскоро откритите археологически свидетелства разкриват знаци за това, че преди 7000 години фенове на култа към гръцкия господ Дионис са правили вино по тези места. Низината има мек климат, заоблени хълмове и морско въздействие, осигуряващи съвършена среда за развъждането на лозя. ”

В публикацията се отбелязва, че в Пловдивския край младите винопроизводители основават отлични виновност от локални сортове, а Мавруд е едно от водещите червени виновност. Това вино има компактен червен цвят и танин, които го подреждат до най-популярните интернационалните сортове като Каберне Совиньон, Сира и Мерло. Друг тип е виното Рубин – от пикантно алено грозде. Белите виновност се създават от родните Мискет и Димят, а също и от по-познатите Шардоне и Viognier.

През 2016 година Майк Де Симон и Джеф Дженсън, които сформират листата, бяха поканени за членове на журито в Пловдив на Concours Mondial de Bruxelles – най-престижният самостоятелен винен конкурс в света. В това си качество те посетиха града и района и още тогава споделиха своите отлични усещания. Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени публицисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности дегустираха и оценяваха повече от 9000 виновност и алкохолни питиета от 55 страни. Можем да се похвалим, че не остана категория в състезанието, в която нашите виновност да не са взели премия.

„ Винения туризъм е необикновен вид туризъм. Той не е всеобщ. Той е за категория туристи с много положителни финансови благоприятни условия, интелигентни, просветени, любопитни, които идвайки на несъмнено винено място, с цел да дегустират вино, те не стопират единствено до там. Те желаят да се срещнат с локалната просвета и с кухнята, и с традициите, и с историческите забележителности ”, показа за Българска национална телевизия Радослав Радев – ръководител на Националната лозаро-винарска камара.

Ето и цялостният лист на Wine Enthusiast за най-хубавите вино дестинации за 2017 година.

1. Кафаяте ( Аржентина)

2. Тракийската равнина ( България)

3. Канарски острови ( Испания)

4. Марлборо ( Нова Зеландия)

5. Прованс ( Франция)

6. Лондон ( Великобритания)

7. Калистога, Напа валей ( Калифорния, САЩ)

8. Сицилия ( Италия)

9. Рейнгау ( Германия)

10. Худ ривър ( САЩ)

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР