Новата читалищна учебна година бе открита днес с регионален семинар

...
Новата читалищна учебна година бе открита днес с регионален семинар
Коментари Харесай

Областният управител на Пазарджик отличи 12 читалища

Новата читалищна образователна година бе открита през днешния ден с районен семинар на тематика „ Читалищата – културни политики и практики “. Организатор на събитието е Регионален експертно-консултантски и информативен център “Читалища “ Пазарджик, домакини са община Лесичово и локалното читалище „ Отец Паисий “, където се организира еднодневния семинар.

„ Всички поданици на нашата област са горди с това, което вършиме вие – хората, работещи в читалищата. В сложните времена, в които живеем вие имате неповторимата задача – да опазите духа на нацията. Това е ваше предопределение, задача и отговорност “, сподели регионалният шеф Трендафил Величков при откриването на семинара, в който вземат участие читалищни деятели от цялата област. Той насочи специфични благодарности и връчи грамоти на групите и съставите от 12 културни институции в района, които през тази година участваха в XII Национален събор на националното творчество в Копривщица и в националната селекция по системата „ Живи човешки съкровища – България 2022 “. Те са отличени за приноса им в опазването и популяризирането на нематериалното културно завещание. Отличени са читалищата в Сърница, Симеоновец, Пещера, Радилово, Величково, Росен, Пищигово, Юнаците, Бъта, Дорково, Стрелча и Костандово.

Заместник кметът на община Лесичово Веселина Милкова приветства участниците в семинара от името на кмета на община инж. Серьожа Лазаров. Радка Енчева-Кочева от РЕКИЦ Пазарджик връчи на регионалния шеф символичния знак на читалищните деятели в региона, с който започва всяка читалищна образователна година.

Семинарът е със съпътстваща културна стратегия, част от която е показване изложбата на картини на Димитър Коприщенов, във връзка 94 години от рождението на художника.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР