Новата 2019 година е много специална за Citroen. Френската марка

...
Новата 2019 година е много специална за Citroen. Френската марка
Коментари Харесай

Подаръци ще има за 100-ата година

Новата 2019 година е доста специфична за Citroen. Френската марка ще означи своя 100-годишен празник с напълно актуализирана моделна гама, в която колите още веднъж изпъкват с темперамент, характерен дизайн и комфортен интериор. Те оферират на потребителите това, което се чака от Citroen – грациозност, улеснение, жанр, деловитост, авангардни технологии и удобно пътешестване.

В годината на своето столетие френският производител ще стартира специфична серия Origins на моделите C3, C3 Aircross и C4 Cactus. Това са колите, които показват блестящо идентичността на марката и са оборудвани с програмата за повсеместен комфорт Citroen Advanced Comfort. Нейната цел е да се обезпечи прелестно пътешестване с вътрешно успокоение и без никакво напрежение.

 Copyright Thibaud Chevalier @ Continental Productions

Автомобилите от серията Origins са декорирани със специфични специални цветни акценти и материали, които припомнят за историята на марката и акцентират извънредната персонализация в екстериора и интериора. Те се познават от пръв взор, защото имат гръмък тип както извън, по този начин и от вътрешната страна. Всеки модел се предлага в три разнообразни стилни цвята – бял, сив и черен. Това са най-актуалните и най-търсените цветове на автомобилния пазар през последната година. За моделите C3 и C3 Aircross се предлага двуцветна каросерия, при която покривът е черен. Затъмнените задни стъкла и черните джанти допълват стилната визия.

На предните порти на колите от специфичната серия е подложен стикер с надпис Origins since 1919, който обявява принадлежността на автомобила към вековната история на Citroen. Специфичен стикер има и на вратата на багажника, а върху външните огледала са сложени декоративни линии. За модела C3 се предлага характерен украсителен детайл за покрива. За C3 и C4 Cactus е очакван специфичен пъстър бронзов пакет с отличителни детайли към фаровете за мъгла и протекторите Airbumps и към предните светлини за C3 Aircross. Интериорът на колите от серията включва сива тапицерия с елегантни златисти шевове и етикет Origins, специфични стелки и лента на бордното табло със златист тегел (за С3).

 Copyright William Crozes @ Continental Produtions

Практичният и стилен градски модел C3 Origins от специфичната серия разполага с по-богато съоръжение. В него влиза технологията Mirror Screen за прекопирване на екрана на смарт телефона върху екрана на автомобила, климатроник, електрически сгъваеми външни огледала, електрически прозорци на предните и задните порти с функционалност срещу прищипване, автоматизирани фарове и чистачки, фарове за мъгла, заден парктроник, протектори Airbumps и като алтернатива 17-инчови алуминиеви джанти в черен цвят.

 Copyright Wiiliam CROZES @ Continental Productions

Компактният SUV модел C3 Aircross Origins, който към този момент завоюва няколко влиятелни награди, също предлага на бъдещите си притежатели доста богато съоръжение. И тук клиентите получават технологията Mirror Screen, криматроник, автоматизирани чистачки, фарове за мъгла, заден парктроник, електрически сгъваеми външни огледала, електрохромно вътрешно огледало, електрически прозорци на всички порти и черни 16-инчови джанти.

 William CROZES @ PLANIMONTEUR

При авангардния и наподобяващ кросоувър модел C4 Cactus Origins от специфичната серия джантите са 17-инчови също в черен цвят. Оборудването включва лумбално контролиране на шофьорската седалка и конфигурация по височина на пътническата седалка начело, както и познати от другите модели Origins улеснения като технологията Mirror Screen, климатроник, автоматизирани фарове и чистачки, заден парктроник и електрически сгъваеми въшни огледала.

C3 – персонализация по персонален усет

 Base de donnée: Astuce Productions

Всеки модел от специфичната серия Citroen Origins споделя нещо общо с някой от историческите коли на френската марка. Този паралел свързва днешния съвременен хечбек Citroen C3 с ретро лимузината Traction Avant, създавана от 1934 до 1957 година Съвременният модел на Citroen се отличава с неповторим жанр, комфорт и технологии, като предлага необятни благоприятни условия за персонализация – 36 комбинации на екстериора, 3 разновидността за покрив във втори цвят и 4 интериорни решения. Така всеки клиент може да сътвори автомобил, който да дава отговор на условията му.

 Base de donnée: Astuce Productions

Назад във времето моделите Traction Avant, а по-късно и Ami 6, също дават забавни благоприятни условия за персонализация. Също по този начин са предлагани и лимитирани серии, които са се отличавали и по индивидуализацията – да вземем за пример 2 CV Spot (купе в оранжево и бяло), 2 CV Charleston (двутоново купе с черно и алено или жълто и черно), AX KWAY и неговият правоприемник Saxo.

C3 Aircross – дух за завършения

 Base de donnée: Astuce Productions

Със своя пресен жанр и пътно държание компактният SUV модел C3 Aircross се ръководи с лекост в града и на дълъг път. Автомобилът е оборудван с технология за управление на сцеплението Grip Control с режими за шофиране на разнообразни настилки (сняг, тиня, пясък и т.н.). Така притежателите на C3 Aircross имат по-голяма независимост за завършения отвън хубавите асфалтови пътища.

 Base de donnée: Astuce Productions

Приключенският дух на C3 Aircross е в гените на Citroen. През 1922 година Citroеn B2 Half-Track Model K1, наименуван „ златния скарабей “, е един от първите коли, които изминава 3500 км в пустинята Сахара. Организирайки първата сходна експедиция, Андре Ситроен показва на света надеждността на своите коли. Следват и други сходни експедиции.

C4 Cactus – като на летящо чердже

 Base de donnée: Astuce Productions

Новият С4 Cactus внася прохлада в компактния сегмент с ярката си характерност. Това е първият автомобил, оборудван с авангардната система на окачване с хидравлични ограничители на амортисьорите, които в композиция с удобните седалки основават чувство за возене като на летящо чердже. Това е отпратка към предишното, когато Citroen бе знак на приятното пътешестване с помощта на хидро-пневматичното окачване на своите лимузини.

 Base de donnée: Astuce Productions

Първият модел с хидро-пневматично окачване е Citroen GS, който печели премията за автомобил на годината през 1971 година Той следва комфорта, който предлага именитата лимузина DS през 1955 г.и нейният предходник Traction Avant.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР