Новак Джокович пропуска и вторият за година турнир от сериите

...
Новак Джокович пропуска и вторият за година турнир от сериите
Коментари Харесай

Новак Джокович пропуска и турнира в Маями

Новак Джокович пропуща и вторият за година шампионат от сериите Мастърс – този в Маями. Надпреварата стартира идната седмица. Сърбинът не получи утвърждение на молбата си за изключение от ограниченията против ковид. Световният №1 няма право да влиза в Съединени американски щати, тъй като не е имунизиран. Това значи, че. Неговото начало е на 9 април.

По-рано този месец прикани президента на Съединени американски щати Джо Байдън да допусне Джокович. Това обаче не се случи, заяви шефът на шампионата Джеймс Блейк.

„ Опитахме се да създадем по този начин, че той да получи изключение, само че не стана. Като един от огромните шампионати в света желаеме да имаме най-хубавите играчи. Направихме всичко допустимо. Опитахме се да приказваме с държавното управление, само че не се получи “, сподели Блейк.

Джокович пропусна и шампионата в Индиън Уелс по същата причина. Извънредните ограничения в Съединени американски щати са в действие най-малко до 10 април.

Поради това, че не е имунизиран, той пропусна и два шампионата от Големия шлем през 2022 година Новак Джокович беше депортиран от Австралия, а след това не хвърча до Съединени американски щати за US Open.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР