Новак Джокович предпочита да пропусне спечелването на някои бъдещи трофеи

...
Новак Джокович предпочита да пропусне спечелването на някои бъдещи трофеи
Коментари Харесай

Джокович: Ще жертвам трофеи, ако трябва да се ваксинирам

Новак Джокович избира да пропусне спечелването на някои бъдещи титли в тениса, вместо да бъде заставен да се имунизира против ковид. Това стана ясно от негово изявление за „ Би Би Си “.

По думите му хората не би трябвало да го свързват с антиваксърското придвижване. Попитан дали би пожертвал присъединяване си в надпревари като Уимбълдън и Откритото състезание на Франция заради позицията си по отношение на имунизацията, той удостовери, че би го направил. „ Да, това е цената която съм подготвен да платя “, сподели той.

Визата на 20-кратния притежател на награди от Големия шлем бе анулирана от държавното управление на Австралия предишния месец поради здравния му статус. Ноле е неимунизиран и бе депортиран от страната след дълги разногласия.

Световният номер 1 при мъжете сподели, че е получил здравно изключение, с цел да влезе в Австралия, защото скоро се излекувал от ковид. Въпреки това имиграционният министър Алекс Хоук персонално анулира визата на 34-годишния сърбин с претекста, че наличието му може да провокира „ цивилен безредици “ и да насърчи настроеният против имунизациите.

„ Никога не съм бил срещу имунизацията “, сподели той и удостовери, че като дете е имал сложени ваксини, „ само че постоянно съм поддържат свободата да избираш какво поставяш в тялото си “.

Джокович се надява условията за имунизация за присъединяване в избрани шампионати да се трансформират, като добави, че се надява да може да играе „ още доста години “. Освен това удостовери, че е подготвен да се откаже от шанса да стане статистически най-великия тенисист на всички времена. Рафаел Надал завоюва 21 трофеи от Големия шлем след присъединяване си на Australian Open – най-вече от всеки един различен играч.

Тенисистът не изключва да бъде имунизиран в бъдеще. „ Разбирам, че в международен мащаб всички се пробват да положат огромни старания в оправянето с този вирус “, сподели още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР