Новак Джокович постави нов рекорд на Уимбълдън, след като записа

...
Новак Джокович постави нов рекорд на Уимбълдън, след като записа
Коментари Харесай

След 4 сета здрава битка: Джокович сломи непробиваемия Хуркач и подобри рекорд на Уимбълдън

Новак Джокович сложи нов връх на Уимбълдън, откакто записа своята 32-ра поредна победа в шампионата и по този начин усъвършенства досегашното върхово достижение на Пийт Сампрас. Това надалеч обаче не се случи толкоз елементарно, тъй като 7-кратният първенец трябваше да се изправи против смъртоносния начален удар на Хуберт Хуркач и беше изцяло беззащитен на ретур, като осъществя единствено един пробив в мача, само че потвърди, че е кралят на тайбреците за следващ път и пречупи съпротивата на някогашния член на топ 10, макар че по-нискоранкирсният тенисист се регистрира с невероятните 32 аса - 7:6(6) 7:6(6) 4:6 6:4. По този метод Ноле си обезпечи четвъртфинален конфликт с Андрей Рубльов, срешу който има преднина от 3:1 поеди в тяхното съревнование.

Откриващият сет протече напълно под превъзходството на сервиращите тенисисти, като станахме очевидци на единствено един дюс, който се състоя при подаване на Джокович, само че сърбинът бързо се измъкна от сериозната обстановка и в последна сметка се стигна до тайбрек. Там Хуркач не спираше да обстрелва противника си с асове и статистиката сочеше, че той вкарва невероятните 89 % от първите си подавания.

Световният номер две пък се пропука, допускайки двойна неточност и внезапно точките станаха 6:3 в интерес на по-нискоранкирания тенисист. За следващ път обаче 23-кратният първенец от Шлема сподели своята невероятна борбеност и отрази небрежно два от сетболите, а оттова насетне 18-ият подложен влезе в серия от грешки, която му коства първата част.

Втората част надалеч не мина толкоз безоблачно за по-нискоранкирания тенисист, който беше изправен пред цели пет точки за пробив, само че миналогодишният притежател на трофея влезе единствено един път в разиграване при тези благоприятни условия, като точката завърши с куриозно заплитане в мрежата на балканеца.

Хуркач пък правеше още повече асове по отношение на откриващия сет и в последна сметка още веднъж доближи до тайбрек, в който този път Джокера пръв поведе с мини брек, единствено че полякът обърна нещата в своя изгода и разполагаше с два сервиса при задатък от 5:4 в негова изгода. Отново обаче нервите не двуметровия състезател не устояха, а Джокович можеше да пренощува, водейки с 2:0 сета, защото уредниците прекъснаха мача.

Доиграването се различаваше съществено от видяното до момента на корта, тъй като някогашният първенец в Маями посрещаше надалеч по-добре стоеше все по-равностойно в разиграванията от дъното на корта. Все отново се продължаваше наклонността сърбинът да печели множеството значими точки, единствено че това се промени при резултат от 5:4 в интерес на Хуркач, който той доближи до два сетбола след брилянтен форхенд по правата и след това реализира още едно отлично излзиане към мрежата, с цел да измъкне третия сет.

Четвъртата част се развиваше по познати сюжет и сервиращите нямаха никакви проблеми да удържат подаванията си до 3:3, когато внезапно първият начален удар на поляка изцяло изчезна и любимецът се снабди с два следващи брейкбола. Те незабавно бяха отразени с следващата порция неспасяеми сервиси от ракетата на 18-тия подложен, само че Джокович си обезпечи с трети късмет и този път не сбърка, а оттова насетне за него беше лесна задача да постави точка на разногласието в мача.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР