Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6 (4)

...
Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6 (4)
Коментари Харесай

След изключителна драма: Ноле отива на финал в Париж

Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6 (4) в полуфинала на шампионата " Мастърс " по тенис в Париж с награден фонд от 5 415 410 евро. Мачът бе извънредно трагичен, като мина през доста обрати и продължава 2 часа и 18 минути, осведоми БНР. Така Джокович ще пази купата си от Париж, която завоюва в последните две издания на шампионата - през 2019 и 2021 година.

Сръбският тенисист бе повече от безапелационен в първия сет. След 3:2 той направи два пробива, завоюва всички геймове до края на сета и го затвори с лекарството.
-->
Циципас обаче даде извънреден отпор във втория сет. Гъркът съумя да направи проби за 3:2, затвърди го незабавно по-късно и съумя да изравни сетовете с 6:3.

Най-голямата драма бе непокътната за финала. В третия сет и двамата печелеха подаванията си, като се стигна до тайбрек. В него Циципас бе в по-добра позиция първоначално, като направи мини пробиви. Той поведе с 4:3 с доста мощна игра и имаше два свои сервиза. Джокович обаче завоюва и двата му услуга, а по-късно взе и своето подаване. Така се стигна до 6:4, като сърбинът направи превъзходен сервиз, с който извади противника си от корта, а по-късно с воле приключи мача - 7:4 в тайбрека.

Младият датчанин Холгер Руне се класира за първия си край от шампионат " Мастърс ", като се наложи над канадеца Феликс Оже-Алиасим с 6:4, 6:2. Така той взе реванш за загубата от този противник във финала на шампионата в Базел преди седмица.

" Исках да играя по друг метод от последния край. Трябваше да бъде нападателен, мисля, че съумях. Всеки път аз имах надзор върху мача. Резултатът го потвърждава ", сподели Руне след мача.

Той се класира за четвъртия край през последните 6 седмици, като печеливш шампионат в Стокхолм и позволи загуба в София и Базел.

Руне кара мечтана седмица на " Мастърс " в Париж, като досега той победи четирима тенисисти от Топ 10 - Хуберт Хуркач, Андрей Рубльов, Карлос Алкарас и в този момент Феликс Оже-Алиасим.

В първия сет той поведе с 3:1 на канадеца и не изпусна преднината си. Оже-Алиасим сподели признаци на отмалялост и постоянно бе изненадван от бързината на датчанина.

Руне завоюва първия сет за 44 минути, а по-късно поведе с 4:0 във втория и затвори мача за час и половина.

В началото на годината той е отвън Топ 100, а от понеделник ще бъде в портата на Топ 10. Феликс Оже-Алиасим ще заеме 6-о място в международния класация на ATP в понеделник - най-хубавото му достижение. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР