Новак Джокович отстрани действащия шампион Холгер Руне и се класира

...
Новак Джокович отстрани действащия шампион Холгер Руне и се класира
Коментари Харесай

Ще имаме нов шампион: Джокович спечели битката с Руне и си отмъсти за миналогодишния финал

Новак Джокович в профил настоящия първенец Холгер Руне и се класира за 1/2-финалите на Мастърса в Париж. Младият скандинавец надделя точно международния номер едно във финала на същата конкуренция през предходната година, като по този метод завоюва дебютната си и до момента единствена купа от " Мастърс " сериите, само че сърбинът взе своя реванш и се наложи със 7:5 6:7(3) 6:4.

Топ поставеният се нуждаеше от тъкмо 2 часа и 54 минути, с цел да преодолее съпротивата на възпитаника на своя някогашен треньор Борис Бекер и изравни салдото в директните си дуели с 20-годишния състезател. В полуфиналите пък Джокера го чака конфликт с един всред Андрей Рубльов и Алекс Де Минор, които по-късно ще закрият програмата на централния корт.

Още през цялото време стана ясно, че Джокович ще има доста тежък ден на корта, тъй като Руне действаше с оптимално равнище на експанзия и използваше всяка една опция да излиза напред към мрежата. Защитаващият първенец имаше надзор в множеството разигравания и балканецът въобще не можеше да си намерения за изработката на пробив.

Самият 24-кратен " мейджър " притежател пък също беше безмилостен от линията за начален удар, а неговата отбрана беше на познатото удивително равнище и постоянно виждахме мълниеносни контри от първата ракета на света.

В последна сметка, точно по-опитният тенисист пръв доближи до точка за пробив, която пристигна при 6:5 в негова изгода и беше с цената на сетбол, а датчанинът трепна в най-неподходящия миг и сетът отиде в актива на Ноле.

Руне незабавно отвърна на предизвикването и увеличи още повече темпото си на игра, до момента в който топ поставеният позволи лек спад в дейностите си и внезапно международният номер 7 се откъсна с брейк напред. Радостта на младока не продължи дълго, защото последва мигновен отговор от страна на 6-кратния първенец, чиито бекхенди намираха с лекост страничните линии и равенството беше възобновено при 2:2.

Оттам насетне събитията на корта се върнаха към картината през цялото време на мача и сервиращите нямаха проблеми да печелят своите подавания. Изглеждаше обаче, че още веднъж Джокович ще надхитри съперника си в решителните мигове на частта, тъй като доближи до мачбол в 10-ия гейм, но скандинавецът пласира неспасяем начален удар и този път тайбрекът беше неминуем.

Там 6-ият подложен сподели доста деен тенис и на бърза ръка се откъсна с 3:0 точки, а Джокера изглеждаше като бледа своя сянка и непрестанно грешеше обикновени топки. Всичко това разреши на датчанина да се снабди с три следващи сетбола и той оползотвори още първия си късмет, пласирайки гръмък минаващ бекхенд по правата.

Сърбинът се опита бързо да реши нещата в своя изгода и реализира взривна атака на старта на решителната част, откакто извърши два феноменални лоба и проби за задатък от 2:1. Лошите вести за миналогодишния притежател на трофея продължаваха да се натрупат и той трябваше да се сблъска с болки в играещата ръка, което го принуди да вземе здравно спиране. За страдание на младока, то очевидно за него стана доста мъчно да извършва ударите си без болежка и Джокович решително задържаше преднината си в резултата.

Все отново Руне гледаше да се абстрахира от събитията и се бори до последно, като принуди лидера в схемата да сервира за успеха при 5:4, но балканецът завоюва редица маратаонски разигравания в идващия гейм и се поздрави със заслужена победа.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР