Новак Джокович отново няма да играе на Мастърса в Индиън

...
Новак Джокович отново няма да играе на Мастърса в Индиън
Коментари Харесай

Официално: Новак Джокович не беше допуснат до участие на Мастърса в Индиън Уелс

Новак Джокович още веднъж няма да играе на Мастърса в Индиън Уелс. Това оповестиха преди броени минути уредниците на надпреварата, а мястото на международния номер едно ще бъде заето от някогашния финалист Николоз Басилашвили. Сърбинът се надяваше да взе участие в конкуренцията благодарение на особено изключение, само че то можеше да му бъде предоставено само от президента Джо Байдън, който не взе никакво отношение по проблема и по този начин петкратният първенец ще пропусне конкуренцията за четвърти следващ път.

Ноле получи поддръжка от Американската тенис асоциация, както и от шампионат шеф Томи Хаас, който сподели, че ще бъде позорно, в случай че балканецът не бъде позволен да влезе в Съединени американски щати, само че държавното управление остана непреклонни и неимунизирани чужденци няма да имат право да стъпват на територията на страната до 11 май. Така по всяка възможност Джокович ще би трябвало непосредствено да се готви за сезона на клей и присъединяване в Монте Карло, в случай че не се стигне до бърз поврат на събитията, който да му разреши от 19 март да играе на Мастърса в Маями.

Любопитна детайлност е, че сенаторът на Флорида персонално е изпрати писмо на Байдън, с което да се застъпи в интерес на 22-кратният първенец от Шлема, само че занапред ще забележим дали този път ще последва някаква реакция от страна на президента.

World No.1 Novak Djokovic has withdrawn from the 2023 BNP Paribas Open.

With his withdrawal, Nikoloz Basilashvili moves into the field.
— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР