Нова Зеландия се подготвя за значително облекчаване на Covid ограниченията,

...
Нова Зеландия се подготвя за значително облекчаване на Covid ограниченията,
Коментари Харесай

Нова Зеландия се отказва от задължителната ваксинация в някои сектори

Нова Зеландия се приготвя за доста облекчение на Covid рестриктивните мерки, което премиерката Джасинда Ардърн назова „ ново начало за страната “, съобщи Би Би Си.

Важните промени включват преустановяване на условието за носене на маска на открито и облекчение на наложителната имунизация за работа в някои браншове.

Нова Зеландия бе въвела едни от най-строгите рестрикции за битка с ковид. Но неодобрение от ограниченията докара до окупация на Народното събрание от страна на стачкуващи, като в един миг се стигна и до конфликти с органите на реда.

Един от главните мотиви за гнева на протестиращите бе точно условието за наложителна имунизация.

Проучвания на публичното мнение демонстрираха и увеличаващо се отчаяние от държавното управление на Ардърн.

Според новите правила, които влизат в действие от 4 април, две дози ваксина против Covid-19 към този момент няма да бъдат наложителни за работещите в областта на образованието, в полицията и в силите за защита.

Изискването обаче остава за чиновници в опазването на здравето, грижа за възрастни, затвори и гранична защита.

От петък отпада и ограничаването за скупчване на 100 души навън. Това ще разреши да се възобновят някои концерти и огромни спортни събития като маратони. Ограничението от 100 души на закрито ще бъде увеличено на 200 души, а по-късно може да бъде отстранено изцяло.

Остава в действие условието за носене на маски в доста затворени пространства, в това число в магазините, в публичния превоз, а за децата на възраст над 8 години - и в учебните класни стаи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР