Нова Зеландия прие закон за постепенно премахване на тютюнопушенето чрез

...
Нова Зеландия прие закон за постепенно премахване на тютюнопушенето чрез
Коментари Харесай

Нова Зеландия прие нов закон за ограничаване на тютюнопушенето


Нова Зеландия одобри закон за последователно унищожаване на тютюнопушенето посредством налагане на доживотна възбрана на младежите да купуват цигари, оповестява Асошиейтед прес. Законът гласи, че тютюнът в никакъв случай не може да се продава на хора, родени на или след 1 януари 2009 година

Това значи, че минималната възраст за закупуване на цигари ще продължи да се повишава. На доктрина някой, който се пробва да си купи кутия цигари след 50 години, ще би трябвало да покаже, че е на най-малко 63 години.

Но здравните управляващи се надяват пушенето да изчезне доста преди този момент. Те имат декларирана цел да създадат Нова Зеландия страна без тютюнев пушек до 2025 година

Новият закон също по този начин понижава броя на търговците на дребно, на които е позволено да продават тютюн от към 6000 на 600.

Новият закон не визира вейпинга, който към този момент стана по-популярен от пушенето в Нова Зеландия.

" Няма основателна причина да се разреши да се продава артикул, който убива половината хора, които го употребяват ", съобщи заместник-министърът на опазването на здравето доктор Айша Верал пред депутатите в Народното събрание. По думите й здравната система ще спести милиарди долари от неналичието на нужда от лекуване на болести, породени от тютюнопушенето. Тя добави, че законопроектът ще докара до смяна на поколенията и ще остави в завещание по-добро здраве за младите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР