Нова Зеландия официално забрани найлоновите пазарски торбички за еднократна употреба,

...
Нова Зеландия официално забрани найлоновите пазарски торбички за еднократна употреба,
Коментари Харесай

И Нова Зеландия забрани найлоновите торбички за еднократна употреба

Нова Зеландия публично забрани найлоновите пазарски торбички за еднократна приложимост, въвеждайки тежки санкции за компании, които не престават да ги дават.

Пластмасовото замърсяване се е трансформирало в възходяща световна грижа, като милион птици и повече от 100 000 морски бозайници са ранени или убити всяка година, заплитайки се в опаковки или поглъщайки ги посредством хранителната верига.

Компаниите, които нарушават възбраната в Нова Зеландия, ще бъдат изправени пред тежки наказания, като санкции до 67 000 $.

" Новозеландците се гордеят с чистата и зелена известност на страната си и желаят да оказват помощ тя да се резервира такава “, сподели министърът на околната среда Южени Садж.

" Прекратяването на потреблението на найлонови торбички за еднократна приложимост оказва помощ за това. "

Според новите правила, тънките найлонови еднократни пазарски торбички към този момент не могат да бъдат доставяни, само че законът разрешава на превозвачите за многократна приложимост да продължат да ги употребяват.

Законодателството, което беше оповестено през август предходната година и влезе в действие през днешния ден, ще има дребен резултат на процедура, защото огромните супермаркети в Нова Зеландия към този момент непринудено не разрешиха торбите.

Садж обаче съобщи, че слага и въпроса за преработването в дневния ред.

Повече от 80 страни към този момент са въвели сходни забрани, съгласно Програмата на Организация на обединените нации за околната среда. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР