Нова Зеландия е на път да се справи с епидемията

...
Нова Зеландия е на път да се справи с епидемията
Коментари Харесай

Нова Зеландия вади червен картон. На кого

Нова Зеландия е на път да се оправи с епидемията от тютюнопушенето посредством прогресивни ограничения, по този начин както се оправя сполучливо и с пандемията COVID-19.

Петмилионната страна, в която коронавирусът взе 40 жертви, вкарваше едни от най-строгите ограничения за ограничение на болестта и се трансформира в образец в битката с пандемията.

Сега държавното управление има намерение със същата увереност да се оправи и с тютюнопушенето и да отстрани цигарения пушек в осъществяване на проекта си да се трансформира в първия Остров без пушек до 2025 година Целта е до тогава пушачите в страната да са по-малко от 5% от популацията в съпоставяне със сегашните 11%.

Планът планува законодателни промени за понижаване на пушенето на цигари посредством редица радикални ограничения, измежду които възбрана и ограничение на продажбите на горими цигари до избрана възрастова група.

„ Иcĸaмe дa ce yвepим, чe xopaтa ниĸoгa нямa дa зaпoчнaт дa пyшaт “, ĸоментира здравният министър Aйeшa Bepaл, под чието управление към този момент бяха направени редица поредни стъпки в елиминирането на тютюнопушенето. През август държавното управление утвърди нова регулаторна рамка за електронните цигари и нагреваемите тютюневи произведения.

Именно понижената щета на никотиновите артикули като е-цигарите и устройствата с награвяне на тютюн са в основата на разграничението им от горимите цигари и пред закона.

Редица интернационалните проучвания са безапелационни, че главната причина за заболяванията, свързани с пушенето, се дължи на горенето на тютюна, при което се отделят хиляди нездравословни субстанции в цигарения пушек, а не на никотина, към който пушачите се пристрастяват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР