Нова вълна от автомобили с 5G е на път да

...
Нова вълна от автомобили с 5G е на път да
Коментари Харесай

Audi планира 5G автомобили

Нова вълна от коли с 5G е на път да превземе пазара. Audi е последният авто производител, който разгласи, че ще предложи 5G съгласуваност в определени свои бъдещи модели от 2024 година

Шофьорите на новата гама Audi 5G могат да чакат голям брой нови функционалности, в това число по-високи скорости за изтегляне или онлайн занимания, усъвършенствана навигационна система в автомобила с 3D картографиране, основани в облак потребителски профили и даже (малко опасно) опция да вършиме онлайн покупки от колата.

Собствениците на тези коли евентуално ще би трябвало да платят абонамент за достъп до 5G услугите. Въпреки че Audi не разкрива какъв брой ще коства абонаментът за 5G, настоящият проект Function On-Demand с 4G LTE WiFi в автомобила и навигация е 849 $ на година.

Новите 5G транспортни средства ще имат и усъвършенствана версия от настоящия набор услуги на Audi, свързани в автомобила, в това число информация за светофари и сигнализиране за пътя с трафик. Това евентуално ще значи още по-бърза и по-подробна версия на това, което към този момент оферират колите на Audi с 4G. Вече има настоящи модели на Audi, които оферират интегрирано заплащане за тол такси пътища и предизвестие, когато са покрай учебен рейс, велосипедисти и други.

5G колите на Audi ще бъдат оборудвани с мобилни периферни калкулации, което евентуално значи по-добри функционалности за самостоятелно шофиране. Edge computing ще разреши обработка на данни в действително време, тъй че колите да реагират по-бързо на други коли, инфраструктура и свързани устройства на пътя.

Съединени американски щати все по – решително се приближават до бъдещето на обвързваните коли, за което упорстват огромните автомобилни производители като Audi, BMW, Volvo, Ford. Приблизително 60 % от водачите в Съединени американски щати са се возили на обвързвано транспортно средство през 2021 година и се чака този брой да нарасне до повече от 70 % до 2025 година, съгласно отчет на eMarketer. Минусите за водачите са спомагателните разноски за абонаментни проекти и опасности за киберсигурността, само че за сметка на спомагателните функционалности за сигурност и развлечение.

 

Повече софтуерни новини може да прочетете .

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР