Нова валежна обстановка предстои в близките дни. Причината е поредният

...
Нова валежна обстановка предстои в близките дни. Причината е поредният
Коментари Харесай

Нов каприз. Какво ни готви времето

Нова валежна конюнктура следва в околните дни. Причината е следващият средиземноморски циклон, който ще премине през южните елементи на Балканите. А с предстоящото захлаждане, преваляванията съвсем на всички места ще преминат в сняг.

През нощта ще превалява основно в Южна България, най-вече дъжд, в планинските региони – сняг. Минималните температури на следващия ден ще са малко по-високи, спрямо през днешния ден, сред минус 3° и 2°, само че оптималните ще се намалят и ще бъдат сред 3° и 8°.

Ще доминира облачно време, а тук-там в Южна България ще има и слаби превалявания от дъжд, в югозападните региони – и от сняг. Ще духа слаб, в Източна България – сдържан вятър от север-североизток, предава Българска национална телевизия.

В планините ще бъде облачно, със слаби превалявания от сняг. Максималните температури в курортите ще се покачат и ще бъдат от минус 5° на Алеко до минус 1° в Боровец. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, по най-високите елементи – от югозапад. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски курортите продължава да е висока.

У нас в неделя ще продължи да вали, в Западна и Централна България – сняг, в източните и южните региони – към момента най-вече дъжд. В началото на новата седмица преваляванията съвсем на всички места ще са от сняг, а температурите – по-ниски от типичните за месец март.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР