Нова украинска вълна се насочва към Слънчев бряг. За това

...
Нова украинска вълна се насочва към Слънчев бряг. За това
Коментари Харесай

Хотелиери предупредиха какво се чака в Слънчев бряг

Нова украинска вълна се насочва към Слънчев бряг. За това предизвестяват хотелиери от курортния комплекс и чакат изясненост от страната ще бъде ли удължена стратегия, по която сега обитават бежанци в базите им. 

За засилен интерес от украинци, които търсят настаняване в Слънчев бряг, заяви в предаването за туризъм на БНР-Бургас " Виа понтика " хотелиерът Елена Андонова:
-->
" Имаме безспорна потрес вест за доста усложнена конюнктура в Украйна, прииждат украински бежанци. От през вчерашния ден имам съответни данни - 20 рейса влизат в България и се насочват към Слънчев бряг. Това са извънредно нуждаещи се хора, които са от Запорожка област, от Киев. Мога да кажа, че това е втора вълна, която имам чувството, че ще е по-голям и от първата ".

Слънчев бряг има потенциалът да посрещне и тази вълна, отбелязва хотелиерът:

" Легловата база е задоволителна, само че нямаме информация, която да е оповестена и молим страната - от 1 ноември има ли стратегия, тази стратегия ще бъде ли удължена? Хората търсят от нас отговори. Нека незабавно се даде тази информация, с цел да бъдем спокойни и ние, и те. "

Днес се чака да бъде изнесен описът с утвърденото финансиране за настанените досега украинци и до края на седмицата да бъдат преведени частични остатъчни доплащания за месеците юни и юли, както и  първо заплащане за август, разясни Андонова. 

До 20 октомври ще бъдат изплатени всички безспорни суми за летните месеци по настаняването на украинци в българските хотели, а по първата стратегия за бежанците средствата ще се получат до края на месеца. Това разгласи служебният министър на туризма Илин Димитров посредством пост във фейсбук. От седмица в министерството работи програмен продукт, благодарение на който фрапантно се понижава времето за обработването и инспекцията на документите. Така работата за 15 дни, към този момент се случва за 15 минути, отбелязва той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР