Нова титла в Белия дом. Тя е специално за съпруга

...
Нова титла в Белия дом. Тя е специално за съпруга
Коментари Харесай

Нова титла в Белия дол. Мъжът на Харис горд

Нова купа в Белия дом. Тя е особено за брачна половинка на първата в историята на Съединени американски щати жена вицепрезидент Камала Харис. По прилика с първата и втората дама в страната Дъглас Емхоф ще бъде именуван „ втори благородник ”.

Речникът " Мериам-Уебстър " включи термина " втори благородник " за изложение на ролята на Емхоф, заяви ДПА. Определението на новия термин е " брачен партньор или мъж, сътрудник на вицепрезидент или вторият ръководещ в страна или пълномощия ". Емхоф, който е юрист, е първият втори благородник в Съединени американски щати. Той е и първият втори член на семейство от еврейски генезис в Белия дом.

" Може да съм първи, само че няма да съм финален " - написа Емхоф в Twitter до отпратка към известието за новия термин.

" Мериам-Уебстър " показва, че терминът е употребен за първи път през 1976 година Няколко сътрудници на губернатори до момента са били щатски джентълмени. " Терминът не е нов, само че най-сетне е задоволително публикуван, с цел да дава отговор на критериите ни за регистриране " - изясняват от речника.

В дни на встъпване в служба на президента Джо Байдън, Емхоф сподели, че за него е " чест да бъде първият брачен партньор на американски вицепрезидент ". " Но аз постоянно ще помня, че генерации дами са били в тази роля преди мен - постоянно без огромно самопризнание. Аз ще строя точно на постигнатото от тях като Втори благородник ", написа той в Twitter на 21 януари. Камала Харис, първата жена на служба вицепрезидент в Съединени американски щати, се омъжва за Емхоф през 2014 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР