Нова страхотна новина от Ереван – България има вече двама

...
Нова страхотна новина от Ереван – България има вече двама
Коментари Харесай

Нов медал за България от Световното по бокс. Янко Илиев се изстреля към полуфиналитe

Нова страхотна вест от Ереван – България има към този момент двама медалисти от международното състезание по бокс за юноши и девойки. Янко Илиев се изстреля към полуфиналите на шампионата на планетата, откакто реализира нова безапелационна победа на кръга в арменската столица, написа Блиц Спорт.
В категория до 52 кг младият ни гений не остави късмет на Собан Рехман (Пакистан). Илиев се поздрави с безапелационен триумф с 5:0 съдийски гласа (30:26, 29:28, 29:27, 29:28, 30:26), като доминираше от самото начало на срещата.
Под наставленията на олимпийските ни първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева националът показва съществено предимство и изцяло справедливо продължава към полуфиналите, гарантирайки си най-малко бронзово отличие.
За място на финала на следващия ден Илиев ще се изправи против представителя на домакините Арен Харатян. Така той стана вторият българин с орден от шампионата, откакто на полуфинал в петък ще боксира и Ангел Димитров (50 кг).
До края на днешния ден има още един наш национал, който ще се качи на кръга. При най-тежките (+80 кг) Роселин Бачевски ще закрие програмата против Хемант Сангван (Индия). Двубоят е 13-ти в листата и се чака да се организира към 14:10 часа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР