Нова система за свързаност ще направи опит за по-добра и

...
Нова система за свързаност ще направи опит за по-добра и
Коментари Харесай

Нова система подобрява връзката на Спешна помощ с болниците

Нова система за съгласуваност ще направи опит за по-добра и бърза връзка сред Спешната помощ и лечебните заведения. Целта е да не се стига до случаи, при които коли за спешна помощ обикалят по няколко лечебни заведения, до момента в който намерят свободно легло за пациента.  

Системата ще бъде показана през днешния ден на взаимен брифинг от министрите на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и на електронното ръководство Георги Тодоров, дружно с  изпълнителния шеф на „ Информационно обслужване “.

Сега настоящата осведомителна система за позвъняванията към Спешна здравна помощ съумява да обхване и документира статуса на пациента от повикването до превозването му към болничното заведение. Въпреки това не са необичайност случаите, в които заради претоварване се стига до закъснения. Най-масови те бяха по време на първите и най-тежки талази на пандемията от Covid-19, а някои завършиха съдбовно за пациентите.  

Причината за тези произшествия е, че екипът на Спешна помощ няма съответна противоположна връзка от лечебните заведения за свободната леглова база. В резултат се губи скъпо време за обикаляне  на няколко лечебни заведения.

Именно това ще опита да промени планът за нова, по-бърза връзка сред здравните заведения и Спешната помощ. За построяването му бяха планувани 4,5 млн. лева. 

Изпълнителят на плана би трябвало да обезпечи денонощна поддръжка на предоставяните услуги. По предварителни данни времето за реакция при случай би трябвало да бъде 30 минути.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР