Нова роля за военния самолет Стартан разпореди военният министър Димитър

...
Нова роля за военния самолет Стартан разпореди военният министър Димитър
Коментари Харесай

Нова роля за военния Спартан. Министърът се произнесе

Нова роля за военния аероплан " Стартан " разпореди военният министър Димитър Стоянов. Машината ще прави към този момент и здравна евакуация.

Министерството на защитата има подготвеност да помогне за превозването на сръбските деца, потърпевши през вчерашния ден при пътната злополука край Стара Загора. Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред публицисти след церемонията във Военномедицинска академия, с която беше маркиран „ Денят на спасението “.

„ След злополуката реагирахме в точния момент. Командирът на Втора механизирана бригада военачалник Станимир Христов беше на място, с цел да бъде оказано подпомагане. Осигурихме рейс и конвой и изчакваме, с цел да може да транспортираме децата към Сърбия “, уточни министър Стоянов.

Той съобщи, че в такива обстановки Военното министерство постоянно е готово да реагира и да окаже помощ на населението  - на български и на задгранични жители.

„ Ние сме разполагаем на българското общество. При нужда имаме подготвеност да правим и здравна евакуация. Дежурен аероплан „ Спартан “ е в едночасова подготвеност за политане, може да бъде употребен и вертолет “, разясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР