Нова революция в борбата с коронавируса прави компанията, която пусна

...
Нова революция в борбата с коронавируса прави компанията, която пусна
Коментари Харесай

Хапче срещу Ковид. Революция от Пфайзер

Нова гражданска война в битката с ковид прави компанията, която пусна първата ваксина против смъртоносната болест – „ Пфайзер ”. Тя създава хапче против Ковид-19. То предотвратява заразяването с ковид и може да е готово до края на годината, в случай че опитите в Съединени американски щати и Белгия приключат сполучливо.

Американската компания към този момент е почнала клинични изпитвания на хапчето върху хора. То се ползва на 60 души и първата фаза на изследването би трябвало да завърши през май. След това ще стартират опити с доста по-голяма група доброволци.

Лекарството ще постави завършек на локдауните вечно, написа в. “Дейли мейл ”.

Антивирусното лекарство, наречено PF-07321332, ще може да стопира тежките прояви на болестта, когато към този момент са се показали признаци на възпаление. Хапчето ще е втора линия на отбрана при положение на поява на нови варианти, по отношение на които имунизациите няма да работят.

Принципът му на деяние е да прилепва към избрани ензими, употребявани от вируса, да се репродуцира, и по този начин да стопира размножаването и разпространяването му.

Британският вестник напомня, че една година е стигнала на “Пфайзер ” да направи ваксина, тъй че хапчето най-вероятно ще е разполагаем в края на 2021 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР