Нова притеснителна тендения в разпространението на коронавируса у нас съобщи

...
Нова притеснителна тендения в разпространението на коронавируса у нас съобщи
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Вече се образуват огнища

Нова притеснителна тендения в разпространяването на ковид у нас заяви ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцилав Мутафчийски на постоянния си утринен брифинг. Кривата на болестта пораства нагоре, към този момент се образуват огнища на болестта. Такъв е казусът в Плевен, където пламна шивашкият цех «Мизия», в който работят над 1000 души. Той е затворен за 14 дни, откакто от 33 проби 19 се оказаха позитивни.

В момента се вършат проучвания и в две столични лечебни заведения, където има открити 11 случая - " Св. Иван Рилски " и " Св. София ". Заразени са както медици, по този начин и пациенти.

Шефът на щаба заяви, че София остава огнище и по тази причина няма мотив да се отстранен ограниченията за влизане и излизане от града.

Относно парковете ген. Мутафчийски съобщи, че се обмисля съществено въпросът, само че всяка една тайфа, която се събере там да пие бира, заплашва живота на други десетки хора. Той заяви, че огромната цел на щаба е да не позволен препълване на лечебните заведения и привършване на медицинския потенциал.

" Важно е тези огнища да се тушират в точния момент и от дребни да не станат огромни и да не може да се проследят случаите. Такива са действителностите в множеството страни. Виждате какво се случва и по какъв начин издъхват мощни здравни системи. Ние сега можем да тестваме даже хора без признаци и да прекъсваме такива огнища, само че в случай че се претрупа системата, се стига единствено до тестване на към този момент съществени случаи и епидемията не може да се държи под надзор. Виждате какво се случва в Съединени американски щати и останалите са все в развити страни в първите редове на класацията. С Белгия тръгнахме дружно, само че там епидемията избухна бързо и там в този момент е най-високата смъртност сега на глава от популацията ", изясни ген. Мутафчийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР