Нова подкрепа за туристическия бранш обяви кабинетът след извънредното заседание

...
Нова подкрепа за туристическия бранш обяви кабинетът след извънредното заседание
Коментари Харесай

9%ДДС за вино и бира, пускаме македонци с PCR

Нова поддръжка за туристическия отрасъл разгласи кабинетът след изключителното съвещание на Коалиционния съвет на ГЕРБ и Патриотите. Туристи от 5 страни, които не са в Европейски Съюз, ще влизат у нас против PCR тест, изработен до 72 часа преди минаването на границата. Мярката важи за посетители от Молдова, Израел, Сърбия, Кувейт и Северна Македония. Според разпоредбите, като идващи от страни, които не са в Европейски Съюз, тези туристи би трябвало да стоят 14 дни в карантина. Ще създадем като в Гърция, заяви Валери Симеонов, вносител на мярката.

ВИЖ ОЩЕ: По 150 лева на всеки пенсионер

" Туроператорите не употребяват 9% Данък добавена стойност, по тази причина ще въведем с закон 9% Данък добавена стойност и за тях ”, заяви министър председателят Бойко Борисов. Туризмът моли и за 9% Данък добавена стойност за виното и бирата. Днес ще го входираме, с цел да може в петък да бъде признато от Народното събрание, посочи министър председателят.

ВИЖ ОЩЕ: До 15 дни пускат парите за дребния бизнес

Освен това Министерството на туризма получава спомагателни средства, с цел да осигури  помощ в размер на 210 лв. за чиновниците си, които са били на първа линия в битката с ковид ", разкри Борисов. " Интересно е, че от понижаване на Данък добавена стойност в туризма приходите са с 28 млн. лева повече за юни по отношение на предходната година ", разкри министър председателят.

ВИЖ ОЩЕ: Вдигат заплати на обществени служащи и РЗИ

Той разгласи и мярката за субсидиране на чартърни полети с по 35 евро на седалка. Тя ще важи за полети с над 100 пасажери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР