Нова площадка за свободно разхождане на кучета изгради Общинското предприятие

...
Нова площадка за свободно разхождане на кучета изгради Общинското предприятие
Коментари Харесай

Изградиха нова площадка за разходка и игра на кучета в Търговище

Нова площадка за свободно разхождане на кучета построи Общинското дружество " Флора " в Търговище.

Тя се намира в актуализирания парк " Роден ъгъл ", наоколо до подготвителното футболно игрище на стадион " Неделчо Камов ", осведомят от Общината.

Теренът, на който се намира площадката, е с повърхност от малко над половин декар. Там са инсталирани разнообразни уреди за развлечение и игра на домашните любимци - тунел, рампа, трудности и други.

Поставени са и пейки, както и кошче за кучешки боклуци. Очакванията са с новата площадка да се ограничи свободното стартиране на кучета из тревните площи в парк " Роден ъгъл ", където играят доста деца. Собствениците на домашни любимци да употребяват новото оборудване, молят от администрацията.

На територията на града има построени и други две площадки за кучета - в парк " Борово око ", която се употребява от 2015 година и в квартал " Запад " 1 - за по-дребни породи кучета.

Определени са и зони за разходка на кучета. Това са: площите зад стадион " Димитър Бурков " и подготвителното игрище; в регионите на боровата гора, парк " Юкя " и работническия стадион; терените против блок 40 в квартал " Запад " 2 и до блокове 25 и 26 в квартал " Запад " 1.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР