Нова мистерия се заплете около смъртта на единия от братя

...
Нова мистерия се заплете около смъртта на единия от братя
Коментари Харесай

Нова мистерия със смъртта на брат Галев. Става все по-заплетено

Нова тайнственост се заплете към гибелта на единия от братя Галеви - Ангел Христов – Геле. Тялото му е позволено дa бъде заровено, защото в гробищната администрация са показани смъртен акт и годна персонална карта на умрелия.

-->
Дежурен чиновник в ЕСГРАОН е съставил смъртния акт.

„ Вчера е публикуван смъртен акт на Ангел Христов. Общината няма по какъв начин да издаде смъртен акт без известие за гибел, което се носи от непосредствен. Той се издава от здравно лице “, съобщи кметът на Дупница Методи Чимев пред bTV.



Документите са конфискувани от Министерство на вътрешните работи и се откриват аргументите за спешността в съботния ден да бъде заровено тялото.

„ Полицаите са иззели всичко. Лична карта, тялото. В противоположен случай на нас показа ли ни се известие без персонална карта ние наложително ги изпращаме в полицията за условие на снимков материал за съставянето на акта “, изясни чиновник на гробищната администрация в Дупница.

От „ Спешна помощ “ споделиха, че са получили сигнал от полицията за изпращане на трупна кола за спешна помощ. Лекарите не били установили гибелта. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че смъртният акт за Ангел Христов е бил публикуван от чиновник на Община Дупница, без да бъде известена полицията.

Само на метри от администрацията на гробището трима мъже към момента копаят. Гробарите описаха, че Ангел Христов изглеждал изменен.

" Снощи съм копал до 1:30 часа през нощта. Вечерта на мрачно ", описа единият от тях.

Заради следствието и аутопсията на тялото опелото беше отсрочено.

„ За мен е необичайно, че нито при приемане на известието, нито при издаване на смъртния акт някой е уведомил полицията. Вследствие на наша оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме натрупа “, сподели Демерджиев.

Както Стандарт заяви, Министерство на вътрешните работи стартира две инспекции, откакто през вчерашния ден стана ясно, че търсеният от Интерпол Ангел Христов – Геле от Братя Галеви, е умрял у нас. Изяснява се по какъв начин и по кое време той е влезнал в страната и за какво полицията не е открила това.

Противоречива е информацията по какъв начин и по кое време търсеният от Интерпол е влезнал в България.

„ Той не е влизал с документ със личната си идентичност. Ако е употребил някакъв документ при влизането в страната, той е неистинен “, съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Работи се и по версията Ангел Христов да не е бил жив, а единствено тялото му да е вкарано през границата. „ За нас е значимо да се откри по кое време е влезнал, от кое място е влезнал, подпомагал ли го е някой, както и повода за гибелта “, добави Демерджиев.

Отец Георги Паликарски познава добре Братя Галеви. За гибелта на Ангел Христов научил от околните на покойника.

„ От масиран инфаркт. Вкъщи е умрял.  И те ми се обадиха, какво би трябвало да създадем. Неговата брачна половинка ми се обади. Той си е пристигнал, доколкото знам, и незабавно му се е влошило здравословното положение “, описа той.

През целия ден пред дома на Ангел Христов имаше полиция и жандармерия. Имението на Ангел Христов беше претърсено от Министерство на вътрешните работи.

„ Полагаме сега старания да установим дали на територията на страната се намира и другия така наречен Брат Галев, Пламен Галев “, добави служебният вътрешен министър.

Хората в Дупница чакаха през днешния ден по обед да бъде опелото на Ангел Христов по тази причина кипеше трескава подготовка. В Ресилово не са го виждали. Разбрали от медиите.

„ Никой не ме е потърсил, не знам дали гибелта е настъпила тук “, съобщи кметът на селото Мариана Доцина.

Кметицата на Ресилово завърза конспирация със гибелта на Ангел Христов, мистерията е огромна

Братя Галеви са най-големите донори на храмове, дали са пари за иконата от златна мозайка на църквата в Дупница.

" Дарения направиха и Ангел, и Пламен, и с вярата си в Бога, вярата към народа и към обществото, към Дупница ", прибавя отец Георги Паликарски.

От думите му стана ясно още, че тялото на Ангел Христов би трябвало да бъде положено в гроб на особено място в алеята на църковните настоятели, донори и спомоществователи до храма на Гробищния парк в Дупница.

Пред DenNews.bg той изясни още, че през вчерашния ден му звъннала брачната половинка на Ангел Христов, която му съобщила, че той е умрял от солиден инфаркт и че желае точно архиерейският наместник да поеме опелото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР