Нова мисия на Европейската космическа агенция, наречена „Посейдон“, ще изпрати

...
Нова мисия на Европейската космическа агенция, наречена „Посейдон“, ще изпрати
Коментари Харесай

Дронове ще търсят живот на Титан

Нова задача на Европейската галактическа организация, наречена „ Посейдон “, ще изпрати дронове до спътника на Сатурн – Титан.

Според предварителните калкулации спускаемият уред с дроновете ще доближи задачата до 2039 година Учените възнамеряват да изпратят цяла „ войска “ от дронове, които да изследват полярните региони на Титан.

Те би трябвало да събират атмосферни и геоложки данни, както и да разкриват следи от вероятен живот на спътника, само че преди всичко учените възнамеряват да схванат по какъв начин се случват сезонните промени в атмосферата.

Събраните данни ще бъдат предадени на Земята. Трябва да се означи, че Титан е една от най-големите луни на Сатурн. Има морета и океани, атмосфера и превалявания. Но наблюдението на Титан от Земята е съвсем невероятно заради високата компактност на атмосферата.

Независимо дали има живот на Титан, сега най-голямата луна на Сатурн е отворен въпрос и тематика за научна оценка и проучвания.

Титан е доста по-студен от Земята, само че от всички места в Слънчевата система, той е единственото място с изключение на Земята, за което е известно, че има на повърхността си течности под формата на реки, езера и морета. Неговата плътна атмосфера е химически дейна и богата на въглеродни съединения.

Вероятно под ледената му обвивка има пласт течна вода. Някои учени спекулират, че тези течни смеси могат да обезпечат пребиотична химия за живи кафези, разнообразни от тези на Земята.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР