Нова критика към управляващите дръпна президентът Румен Радев, като определи

...
Нова критика към управляващите дръпна президентът Румен Радев, като определи
Коментари Харесай

Радев посече управляващите за изгонените руски агенти

Нова рецензия към ръководещите дръпна президентът Румен Радев, като дефинира като " шизофренно и политически неуместно всеки ден да плачеш за Шенген и в това време да тръбиш, че службите са пробити и на всички места има единствено шпиони ". Радев разяснява настоящи тематики пред публицисти в Карнобат.

По въпроса за експулсираните съветски свещеници президентът съобщи, че не е чел отчета на ДАНС.
-->
" Нямам го при мен, само че даже и да го бях чел нямаше да ви кажа, тъй като не съм като други, някои политически водачи, които фриволно боравят с класифицирана информация ", сподели Радев.

Според него има надълбоко непознаване на същността на работата на ДАНС. Президентът уточни, че когато се осветли някой, че е сътрудник, това не би трябвало да значи, че той мигновено би трябвало да бъде изпъден от страната.

" Напротив, тогава стартира същинската оперативна работа - да се откри кои са обектите на неговото влияние вътре в България, кои хора е вербувал, в случай че го е направил, на кои хора влияе, от кои хора в България получава информация, да се откри тази мрежа - тя е забавна. Когато се експулсира, всички старания пропадат за откриване на същинската, в случай че има такава, агентурна мрежа и активност. България с тези дейности се лишава от една такава опция и хората, които упорстват за такива дейности очевидно не познават службите ", сподели Румен Радев.

Той разяснява и дебатите към службите за национална сигурност. Държавният глава уточни, че ДАНС е значим детайл от националната сигурност и не е боксова круша, върху която да се упражняват " невежи и с заболели упоритости политици ".

" Искам да ви споделя, че неналичието на съответна социална реакция за приетите престъпления и користни кроежи на политически водачи от злощастния запис за отдаване на нашата национална сигурност и суверенитет под концесия, за опорочаване на изборите, за приватизиране на държавността, ги окуражава тези политически водачи през днешния ден да нападат необмислено основни институции, да раздават оценка за службите от равнището на тяхната въпиеща непросветеност и незнание, да упорстват за тяхната замяна на така наречен промяна на службите. Това е тяхното покоряване, с цел да не може никой да научава за безчинствата на ръководещите и да не може никой дейно да противостои. Ето точно такива дейности, които се прикриват зад шумни ежедневни заявления и обети в евроатлантическа лоялност действително ни отдалечават от Европейски Съюз и НАТО и редовно разрушават държавността ", разяснява президентът.

По отношение на решението на Комисията по защита за даване на ракети С 300 на Украйна, Радев разяснява, че следва държавното управление и Народно събрание да съхраняват и развиват отбранителните качества на Българската войска, " а не да я употребяват за донор на непознати армии ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР