Нова индустриална политика за Европа, повече подкрепа за малки и

...
Нова индустриална политика за Европа, повече подкрепа за малки и
Коментари Харесай

Евроизбори 2019: Какво предлагат европейските партии за икономиката

Нова индустриална политика за Европа, повече поддръжка за дребни и междинни предприятия и усъвършенствана данъчна политика са главните цели за европейските политически фамилии за идващия петгодишен мандат на Европейския парламент. EurActiv показва някои от главните им хрумвания.

Европейска национална партия

Дясноцентристката група поддържа " основаването на верните условия " за минимум пет милиона нови работни места през идващите години. За тази цел тя желае да бъдат подписани нови " съглашения за свободна и почтена търговия ", както и да се възобновят договарянията със Съединени американски щати за комерсиална договорка. Фокусира се върху поддръжката за дребните и междинни предприятия и върху индустриална политика и политика за конкуренция, които да разрешат международни първенци да бъдат построени в Европа. Обещава понижаване на бюрокрацията за бизнеса с 30%, изключително за дребните и междинни предприятия. Иска отваряне на нови браншове в Европа, най-много в цифровата и кръговата стопански системи.

Партията обръща внимание на налагането на европейските стопански правила. Иска Европейският механизъм за непоклатимост да се трансформира в Европейски валутен фонд, който да поддържа растежа и опциите за работа. Защитава завършването на банковия съюз с европейска скица за гарантиране на депозитите и укрепване на инструментите, нужни за поддръжка на вложенията по време на стопански спад.

Настоява за съществени старания за битка против укриването на налозите и споделя, че огромните корпорации не би трябвало да получават данъчни облекчения или да употребяват малки врати, недостъпни за другите. Партията пази " обективен дигитален налог ".

Партия на европейските социалисти

Нейният приоритет номер едно е битка с неравенството, понижаване на концентрацията на благосъстояние и укрепване на обществените системи. Предлага дълготраен капиталов проект, който да приготви промишленостите и служащите за зелен преход, цифрова гражданска война и растеж в региона на изкуствения разсъдък. Казва, че еврозоната се нуждае от " забележителна промяна " и от собствен личен бюджет. Подчертава, че облагите би трябвало да се таксуват там, където се генерират.

Консерватори и реформисти

Водещият им претендент Ян Захрадил се концентрира главно върху търговски покупко-продажби и работещ вътрешен пазар. " Общият пазар обаче не би трябвало да се употребява като предлог за основаването на спомагателни регулации, като да вземем за пример опитите да се хармонизират налози, както и обществени и здравни системи ", акцентира той.

Иска да се постави завършек на задължението за приемането на еврото, поради различията сред " догмата " за по-тесен съюз и политическата действителност в страните членки.

Алианс на либералите и демократите за Европа

Либералната партия желае да трансформира провокациите, които глобализацията носи, във благоприятни условия. За тази цел пази " отворена, учредена на правила търговия, подкрепена от мощна Световна комерсиална организация ", само че приема, че връзката по покупко-продажбите за свободна търговия би трябвало да се усъвършенства.

Иска реализиране на цел от 3% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз вложени в проучвания и развиване до 2020 година,макар това решение да зависи от финансовите министри на страните членки.

За личния бюджет на Европейски Съюз споделя, че той не би трябвало да поддържа планове, които са срещу климатичните и енергийни цели ан Европейски Съюз.

Настоява за довеждане докрай на банковия съюз на Европейски Съюз и основаване на " същински " Европейски валутен фонд. Достъпът до средства обаче би трябвало да се основава на строги условия. Ще работи за повече автоматизирани наказания за страните, които нарушават пакта за непоклатимост и напредък на Европейски Съюз. Иска да комбинира " отговорността на всяка страна членка за личните й политики със конструкция, която да може да предизвиква финансовата непоклатимост и икономическия напредък ".

Зелените

Техният проект от 12 точки включва Нова зелена договорка, която да преодолее " парадигмата за икономии " и да подсигурява почтени работни места за всички.

Предлага да има европейски орган, който да надзирава цифровия бранш и " обща устойчива индустриална политика ". Защитава правилото да се полза с налози това, което желаеме да имаме по-малко (използване на запаси, замърсяване) и да се полза по-малко това, което желаеме да подкрепим (работни места).

Призовава за цифров налог и налог върху финансовите транзакции и дава обещание да се бори против " несправедливата " данъчна конкуренция сред страните членки. Иска най-малък корпоративен налог. Предлага европейски налог за полетите и пластмасата.

Връща концепцията за потребление на нови индикатори за премерване на обществения и икономическия прогрес, в това число освен брутния вътрешен артикул, само че и други възможности, които да дават отговор на обществените опасения и терзанията за околната среда. Иска пренаписван на пакта за непоклатимост и напредък и включване в него на обществени цели и такива за околната среда.

Европейска левица

Сред предложенията й е понижаване на работното време без това да води до загуба на приходи. Защитава концепцията за най-малък налог за огромните компании. Призовава за налог върху финансовите транзакции.

Предлага отменяне на търговски покупко-продажби, застрашаващи селското стопанство, индустрията, аудио-визуалния бранш, правата на служащите, околната среда и културата. Друга концепция е стратегия за обществени вложения в обществено значими области.

Какви са предложенията на европейските партии за миграцията четете тук.

Какво оферират за младежите четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (435)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР