Нова гореща вълна настъпва в България. Температурите започват да се

...
Нова гореща вълна настъпва в България. Температурите започват да се
Коментари Харесай

Идва горещата вълна! 40 градуса чакат в неделя

Нова гореща вълна настава в България. Температурите стартират да се покачват, като упованията са тук-там седмицата да приключи с 40 градуса на сянка.

Днес ще бъде слънчево, с развиване на купеста облачност, само че съвсем без превалявания. Максималните температури ще са от 26 до 31 градуса. Ще духа слаб западен, след обяд по Черноморието - източен вятър.

От на следващия ден стартира покачване на температурите. Ще бъде слънчево, изсъхнало, в низините - горещо. Температурите след обяд ще доближат стойности от 28 до 32-33 градуса.

В сряда жегата ще продължи да нажбира мощ. Ще бъде слънчево и горещо в цялата страна, с температури от 31 до 36 градуса. По Черноморието ще духа до сдържан вятър от изток и температурите ще бъдат с няколко градуса по-ниски, до 26 - 28.

В четвъртък температурите ще бъдат от 33 до 38 градуса. Във вътрешността на страната ще бъде съвсем безшумно, а в източните региони, отдалечени до към 80-100 километра от брега ще продължи да духа до сдържан вятър откъм морето и температурите ще бъдат по-ниски  с няколко градуса, написа уеб сайтът  Dir.bg .

В петък ще има повече купести облаци, само че ще остане най-вече изсъхнало. Слаби краткотрайни валежи с местен темперамент са вероятни над Западна Стара планина, Рила и Пирин. Температурите ще бъдат от 32 до 37 градуса. В източните региони ще духа сдържан източен вятър, а в централна Северна България - слаб от североизток.

В събота ще бъде слънево и горещо, с температури от 34 до 39 градуса. Отново малко по-хладно ще бъде по черноморското крайбрежие, където ще духа слаб, до сдържан източен вятър.

Най-горещият ден на тази седмица ще бъде неделният. Според сегашните моделни прогнози, тук-там в низините са вероятни и температури до 39 - 40 градуса. Тези предстоящи оптимални стойности ще бъдат доуточнявани в идващите дни.

Ще бъде слънчево, с повече облаци в източните и североизточни региони, само че ще остане без превалявания. Отново по морето температурите ще бъдат по-поносими с няколко градуса.

През идната седмица месец август ще отбрани ослепително реномето си на най-слънчев месец. Времето ще бъде типично лятно, съвсем без превалявания, горещо, слънчево и изсъхнало.

Времето ще бъде уместно както за море, по този начин и за планина, като в средновисоките елементи на планините ще бъде много топло, с оптимални температури на 1200-1300 метра сред 26 и 28 градуса в края на седмицата.

Много прелестно ще бъде времето по морето, където температурите ще са с няколко градуса по-ниски от тези навътре в страната. Там в някои дни проблем биха могли да бъдат единствено по-високите талази, поради непрекъснатия до сдържан източен вятър. Бъдете деликатни!

В началото на идната седмица, съгласно сегашните моделни прогнози, горещините ще се засилят още и в някои региони биха могли да приближат безспорните стойности, измервани от началото на инструменталните наблюдения. Все отново, това са единствено предварителни прогнози, които подлежат на конкретизиране в идващите дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР