Нова година ще настъпи преди да усетим, а с това

...
Нова година ще настъпи преди да усетим, а с това
Коментари Харесай

10 позитивни неща, които да направите преди 2023

Нова година ще настъпи преди да усетим, а с това идва и напрежението на равносметката.

Ако това не е била най-продуктивната ви година, не се тормозете! Има доста неща, които можете да извършите преди края на 2022-ра, освен, с цел да се почувствате по-добре, само че и с цел да се подготвите за триумф през 2023 година

Все още можете да постигнете толкоз доста преди да настъпи новата година. Дори, в случай че имате разполагаем единствено няколко седмици или дни, пробвайте най-малко една от тези хрумвания:

1. Посетете ново място

Новите премеждие ни обогатяват и ни дават скъпи мемоари, за това помислете кое е мястото, което можете да посетите преди края на актуалната година. Посетете нов град, отидете до някоя живописна екопътека, изберете си фестивал или пък концерт, запишете се на курс по готварство - значимото тук е да излезете от зоната си на комфорт.

2. Разчистете една стая или категория

Изберете най-малко една стая, зона или категория от живота си, която да прегледате и разчистите преди 2023 година

Често нашите домове стават малко по-разхвърляни през есенния и зимния сезон. Между всички празници и неща за извършване, е изцяло обикновено да се натрупат доста движимости за почистване.



3. Направете цифрово почистване

Ако пък смятате, че по-скоро имате потребност от цифрово почистване, то също има капацитета да ви накара да се чувствате по-добре. Прегледайте фотосите си от миналата година, архивирайте тези, които не е нужно да бъдат на телефона ви, разчистете приложенията, които не употребявате и прегледайте телефонния си справочник.

Можете да извършите сходна класификация, както на своята е-поща, по този начин и на преносимия компютър си. Всичко това ще ви накара да изпитате възприятие на лекост и благополучие, щом сте подготвени.

4. Започнете ново занимание

Има ли нещо, в което от много време сте желали да бъдете положителни, само че в никакъв случай не сте се опитвали да научите? Сега е страховит миг да започнете. Може да е шиене, готвене, изобразяване, краснопис, свирене на инструмент, плетене или нещо друго, което провокира интереса ви.

Потърсете уроци в Youtube или курс и го изпробвайте наложително! Можете да откриете и голям брой онлайн курсове, в случай че не намерите нещо уместно по тематиката, която ви интересува.

5. Прегледайте задачите си за 2022 г

Ако не сте преразглеждате задачите си за 2022 година от предишния януари, не се тормозете. Вероятно всеки се е отказвал в миналото от задачите си, само че страхотната вест е, че можете да се върнете още веднъж към тях когато и да е.

Преди да ги погледнете, обещайте си, че няма да изпитвате виновност, това няма да ви помогне по никакъв метод. Гледайте на тях като на занимателно предизвикателство.

Желателно е да отхвърлите всичко, което просто към този момент не ви интересува. Съсредоточете се върху задачите, които към момента резонират с вас и вижте дали можете да извършите проект за тяхното реализиране.



6. Заменете неприятен табиет с добър

Всички имаме няколко неприятни навика, а тъкмо в този момент е добър миг да премахнете табиет, който ви вреди и да го замените с нов позитивен.

Анализирайте всекидневието си, по кое време не употребявате времето си рационално? Какви привички пречат на мечтаните резултати?

Или можете да идентифицирате модел, който продължава да се появява, за който знаете, че не е във ваш интерес. Разберете какво държание основава този модел и по-късно работете върху разрушаването му.

Когато разберете от какви неприятни привички желаете да се откажете, можете да ги замените с доби. Препоръчително е да изберете единствено един или два навика, които да измененията едновременно, не се преуморявайте с нереалистични упования. След това намерете способи да ги интегрирате в настоящото си всекидневие.

7. Направете нещо неловко

Да напуснеш зоната си на комфорт е мъчно, изключително в случай че си интроверт, само че това е основна част от израстването на всяко човешко създание.

Когато напуснете зоната си на комфорт, откривате нови благоприятни условия, нова вероятност, нови другари, нови умения и даже неща, които в никакъв случай не сте подозирали, че съществуват.

Намерете малко предизвикателство, което ще ви напрегне, а по-късно евентуално ще разберете, че в последна сметка не е нещо, от което да се страхувате.

Не е нужно да скачате с парашут или да вършиме генерални промени, само че открийте нещото, с което ще ви даде опцията да излизате от удобната си зона с дребни стъпки.



8. Създайте нова връзка

Винаги си коства да създаваш нови връзки, тъй като всеки човек в живота ти е същинска благословия.

Помислете за качествата, които желаете в тази връзка. Защо искате/имате потребност от този човек в живота си? Каква стойност желаете да донесе в сегашното ви? Какво имате вие в остатък, което можете да дадете? Помислете върху тези въпроси и оставете останалото на Вселената.

9. Погледнете вътре в себе си

Добре е да отделяте време за самокритика понякога. Седнете с химикал и хартия и си задайте няколко въпроса.

Доволни ли сте от това, което сте като човек? Отговаряте ли на полезностите си? Животът ви пълностоен ли е? Разказвали ли сте си лъжливи истории за това за какво “не можете “ да постигнете фантазиите си?

Бъдете в действителност почтени със себе си, не по неоправдателен, а по ученолюбив метод. Вижте къде би трябвало да измененията посоката, къде можете да се справите по-добре, какви нови и вълнуващи неща можете да опитате.

10. Елиминирайте от живота си нещата, които не ви харесват

Какво в живота ви ви стресира? Запишете 10 неща, които ви идват на разум първо и вижте дали можете да премахнете най-малко няколко от тях.

Как можете да извършите нещо, което не ви харесва, по-лесно? Можете ли да преговаряте с някого за шерване на съответна задача, която ви напряга?

Има ли връзка, която не ви кара да се чувствате добре, в която може би вие давате, а те единствено вземат прекалено много или просто се оплакват и подлагат на критика непрестанно? Можете ли да прекратите тази връзка или да сведете до най-малко обстановките, в които може да срещнете този отровен човек?



Ако ненавиждате работата си, можете ли да започнете да кандидатствате на други места или да започнете да проучвате по какъв начин да започнете бизнеса, за който постоянно сте мечтали?

Има ли задължения, от които можете да се откажете, с цел да употребявате това време за нещо друго, даже в случай че е просто време за отмора?

Често си споделяме, че би трябвало да вършим избрани неща, с цел да угодим на хората, само че е добре да сложим потребностите си преди всичко!

Успех!
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР