Нова фрапантна грешка в официална заповед на министъра на туризма

...
Нова фрапантна грешка в официална заповед на министъра на туризма
Коментари Харесай

Ангелкова пак подписа грешна заповед за отдаване под наем на морски плаж

Нова фрапантна неточност в публична заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова стана факт. Става въпрос за заповедта за търг с скрито наддаване за отдаване чартърен на морски плаж " Варвара ", а сигнал за това на Actualno.com подаде читателят ни Борислав Борисов.
Заповедта е качена на уеб страницата на Министерството на туризма и е с номер Т-РД-16-126/13.04.2020 година На пръв взор няма нещо извънредно в нея, само че в действителност спечелилата компания не е тази, която е написана в заповедта. И повода е елементарна – посоченото ЕИК не дава отговор на името на компанията. и в заповедта написа, че е на компания " Палео Кастро " ЕООД. Само че инспекция в Търговския указател демонстрира, че това е ЕИК-то на обмен бюро, записано в Пловдив – " Кеш 2012 "!

Интересен факт е, че в действителност не на всички места в заповедта ЕИК-то е сбъркано, само че е сбъркано тъкмо там, където написа какво дефинира Ангелкова със заповедта, а точно – че " Палео Кастро " печели търга, че ще заплати 7800 лева с Данък добавена стойност за една година наем, че би трябвало да предлага чадъри и шезлонги на избрани цени – 15 лева с Данък добавена стойност за 1 чадър и 1 лева с Данък добавена стойност за 1 шезлонг.
Къде е посочено – в тази част от текста на заповедта, където " Палео Кастро " е позволена за присъединяване в търга. Точно в тази част е разказано и какво предлага компанията като искаща да завоюва наема – цените за чадър и шезлонг, разказани в горния абзац и какъв брой предлага да заплати, също разказано в горния абзац.

Гафът въобще не е първи подобен на Ангелкова и подопечните ѝ и то на такава тематика. Преди година, с три заповеди министърът на туризма обърка концесията на три черноморски плажа – припомнете си историята ТУК!
Припомняме и, че нощес стана ясно, че след Великденските празници ще бъде импортирано писмо от участници в туристическия отрасъл с искане за оставката на Ангелкова. Изтъкнатата причина за настояването е неналичието на стопански ограничения в поддръжка на дребния и междинен бизнес в бранша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР