Нова ескалация между Израел и Палестина. Израелската армия започна най-мащабната

...
Нова ескалация между Израел и Палестина. Израелската армия започна най-мащабната
Коментари Харесай

Атаки с дрон и престрелки: Нова ескалация между Израел и Палестина

Нова ескалация сред Израел и Палестина. Израелската войска стартира най-мащабната от 20 години интервенция в бежанския лагер Дженин на Западния бряг. Деветима палестинци са убити, други 10 са ранени, предадоха международните организации.

Операцията е почнала с офанзиви с дрон, последвани от интензивни престрелки сред израелската войска и палестинските бойци. По данни на локалните израелските военни са блокирали пътища в лагера, завладяли са къщи и здания и са сложили снайперисти по покривите. В него живеят към 18 хиляди палестинци, а израелската войска разгласи, че е разкрила оръжия и експлозиви и че лагерът Дженин съставлява леговище за тероризма.

" През последните месеци Дженин се трансформира в парадайс за тероризма. Слагаме завършек на това. Нашите сили влязоха в лагера, в гнездата на терористите. Те ги отстраняват, арестуват търсени лица, унищожават щаб квартири и изземват доста оръжия. Нашите хора вършат още нещо - унищожават лаборатории в съвсем промишлен мащаб, от които са изпращани експлозиви, взривни устройства, предопределени да убиват израелски жители. Ще продължим тази интервенция толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да възстановим спокойствието и сигурността на израелския народ ", съобщи министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР