Нова дата за еврозоната посочи служебният вицепремиер по управление на

...
Нова дата за еврозоната посочи служебният вицепремиер по управление на
Коментари Харесай

Нова дата за еврозоната. Пеканов я посочи

Нова дата за еврозоната уточни служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по време на експертен спор по тематиката „ България подготвена ли е за еврозоната? ", съобщи БГНЕС.

Има официални критерии за влизане на всяка една страна за влизане в еврозоната, въпрос на време е България да ги извърши. Има ниски дефицити и откакто премине енергийната рецесия, отново ще има ниски дефицити. Критерият за инфлация остава, само че тя по този начин или другояче ще се успокои, разяснява Пеканов.
-->
Надявам се България да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 година, съобщи той. Пеканов сподели, че България е член на Европейски Съюз от 15 година, а българските жители и бизнес постоянно вършат транзакции в лв. и в евро. Той акцентира, че над 1,5 милиарда евро се изпращат в България, само че при превалутирането се губи част от сумата.

„ Българската стопанска система се движи с тази на еврозоната, което значи, че ние сме подготвени ", означи служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства. Пеканов акцентира, че еврото се оправи с една тежка рецесия, с пандемията и прочие, като добави, че е уверен, че българската стопанска система е подготвена, ще даде подтик, който ще подсигурява благосъстоянието на българските жители.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР