Нова, авторска методика в допълнение към менталната аритметика ще насърчава

...
Нова, авторска методика в допълнение към менталната аритметика ще насърчава
Коментари Харесай

Как да насърчим децата да четат повече

Нова, авторска методика в допълнение към менталната аритметика ще предизвиква децата да се развиват – този път, те ще се учат на бързо четене с схващане и в същото време да развият интерес към книгите от ранна възраст. Част от курса планува и образование посредством мнемотехника – необикновено изкуство и техника за запаметяване, цялост от похвати за облекчено запомняне на оптимален размер информация посредством основаване на изкуствени асоциации. С една дума - суперпамет. Цялата обучителна система е разработка на SmartyKids Bulgaria и се назовава SmartyЧетене, като има своята научна основа.

Четенето, също като смятането, се управлява от разнообразни дялове в мозъка. Детето не може да чете като възрастен човек. Затова е нужен по-различен метод – посредством трениране на мозъчния дял, като използваме избрани техники и „ мозъчни дразнители “, можем да развием и подобрим умеенето за скоростно четене с схващане.

Много първокласници имат проблеми с четенето. Причините са разнообразни и не постоянно са явни както за родителите, по този начин и за преподавателите. Бавното и несигурно асимилиране на информацията води до общо намаление на равнището на детето, на индикаторите за успеваемост и на интереса към образованието. Детето постоянно избира това, което му се удава по-добре, и в случай че не му се помогне да заобича четенето в този момент, то ще го изостави бързо и задълго.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР