Нов закон, приет от румънския парламент снощи, разрешава лица, диагностицирани

...
Нов закон, приет от румънския парламент снощи, разрешава лица, диагностицирани
Коментари Харесай

Нов закон в Румъния

Нов закон, признат от румънския парламент нощес, позволява лица, диагностицирани със заразни заболявания, да бъдат изолирани в лечебни заведения или вкъщи, оповестява ДПА.

На фона на увеличаващия се брой новозаразени с ковид, Народното събрание одобри нормативния акт с ускорена процедура късно нощес.

По-рано Конституционният съд съобщи, че няма законово съображение за наложителна изолираност на тези пациенти. В резултат на това решение огромен брой пациенти с COVID-19 напуснаха лечебните заведения по лично предпочитание.

Според новия закон пациентите, инфектирани с ковид, може да бъдат изолирани за най-много 48 часа. След като бъдат направени проби, доктор ще взема решение дали да бъдат признати в болница или да бъдат изолирани в домашни условия. Нарушителите подлежат на санкции.

Проектозаконът, импортиран от консервативното държавно управление, провокира разгорещени диспути с левите опозиционни партии, които имат болшинство в Народното събрание. В последна сметка държавният план беше признат в решаващата горна камара на Народното събрание в изменен вид.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР