Нов задочен спор се разрази между президента Румен Радев и

...
Нов задочен спор се разрази между президента Румен Радев и
Коментари Харесай

Ново напрежение между Радев и Асен Василев, в какво се замесиха

Нов неприсъствен спор се развихри сред президента Румен Радев и държавното управление в лицето на вицепремиера Асен Василев.

Държавният глава разяснява през днешния ден, че кабинетът би трябвало да намерения за понижаване на Данък добавена стойност върху хляба. По-късно обаче в Народното събрание финансовият министър отсече, че това няма по какъв начин да се случи.

Пропоръката си към държавното управление да прегледа незабавно казуса с хлебопроизводството Радев направи по време на посещаване в индустриална база за самун в Добрич.

" Виждате, че дебатът и решенията за диференцирани ставки на Данък добавена стойност към този момент изостава. Не желая изобщо да влизам в периметъра на решения на държавното управление, това е техен ангажимент и отговорност, само че моят апел е държавното управление и Народното събрание да се вслушат в хората, които създават хляба, тъй като диференцирана ставка 9% Данък добавена стойност единствено върху хляба е стратегическо решение, може да докара и до изсветляване на производството, до ефикасна битка със сивата стопанска система ", съобщи Радев.

Отговорът на Асен Василев не закъсня:

" Имаме съдружно съглашение, там е ясно записано, че диференцирани Данък добавена стойност ставки, с изключение на тези, които са заварени около Covid рецесията, няма да се одобряват. А и това, което видяхме, че когато бяха понижени Данък добавена стойност ставките, примерно за ресторантьорството, това не докара до по-ниски цени за крайния консуматор ", разяснява финансовият министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР