Нов вариант за изграждането на Национален стадион в София се

...
Нов вариант за изграждането на Национален стадион в София се
Коментари Харесай

Инвеститор дава 2 млрв. евро за нов стадион

Нов вид за построяването на Национален стадион в София се появи като част от офертата на вложителите от MAG за концесията на летище София. Стадионът е включен в разширеното предложение, подадено пред Министерството на превоза, заяви " Дир.бг ". 

Арената е част от самостоятелна и спомагателна инвестиция на стойност от 600 милиона евро, която е отвън обсега на главната капиталова оферта от близо 1.5 милиарда евро. Така цялостното предложение надвишава 2 милиарда евро.

Консорциум " Витоша " (състоящ се от Manchester Airports Group (MAG) и нейният сътрудник Beijing Construction Engineering Group (BCEG)) предлага да вземе ефективно присъединяване в развиването на Airport City Sofia (Летищен град София), който ще включва нов народен стадион (построен по стандартите на УЕФА от категория 4), подсилен от комерсиална зона, магазини, зона за отдих и логистични уреди.

Проектът планува новият стадион да бъде мултифункционален, изцяло подобаващ за националните тимове по разнообразни типове спорт, международни спортни надпревари, както и концерти и фестивали. Той може да бъде приключен в точния момент, с цел да бъде употребен при вероятно утвърждение на семейството на България на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година



Снимка: MAG

" Щастливи сме, че можем да създадем това предложение на жителите на София като част от нашата оферта за летище София. Нов стадион с емблематичен дизайн ще може да бъде употребен както за международни шампионати, по този начин и от жителите за ежедневни спортни действия ", сподели Греъм Фъргюсън, шеф по корпоративно развиване за MAG.

MAG и BCEG имат вяра, че Airport City Sofia ще бъде съвършената локация за нов народен стадион, подобаващ за кандидатурата на България за домакинство на Световната купа 2030, дружно с Гърция, Румъния и Сърбия.

Приложено са показани няколко разновидността, препоръчани от MAG като графики по какъв начин вероятно би изглеждало оборудването.



Снимка: MAG
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР