Нов училищен автобус получи Община Видин.Той е предоставен от Министерство

...
Нов училищен автобус получи Община Видин.Той е предоставен от Министерство
Коментари Харесай

Нов училищен автобус ще превозва ученици от селищата към учебните заведения във Видин

Нов учебен рейс получи Община Видин.Той е възложен от Министерство на образованието и науката (МОН) и ще транспортира възпитаници от обитаеми места, в които няма учебно заведение, до всички образователни заведения в град Видин.

Новото моторно транспортно средство е с 32+1 места, климатик и съоръжение, според нормативните условия за транспорт на деца и възпитаници.

До приемането на новата облага се стигна, откакто през месец декември 2022 година Община Видин изпрати стимулирано искане до МОН с съпроводена поръчка за даване на учебен рейс.

На територията на Общината има 8 средищни учебни заведения и 2 детски градини, за които бе взето Решение на Общински съвет - Видин от 31 юли 2023 година за включването им в Списъка на средищните детски градини и учебни заведения.

Със средства от държавния бюджет тези образователни заведения провеждат превоз на деца и възпитаници от обитаеми места, в които няма учебно заведение, по одобрен часови график и маршрут с съпътстващи учители. Общият брой на пътуващите възпитаници със личен транспорт, профилиран подобен и по транспортна скица, е 906.

Във връзка с подготовката на образователната 2023/2024 година Община Видин към този момент стартира организация за обезпечаване на безплатния транспорт на деца и възпитаници на наложителна предучилищна и учебна възраст.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР