Нов транспортен коридор между България и Гърция. Железопътно трасе ще

...
Нов транспортен коридор между България и Гърция. Железопътно трасе ще
Коментари Харесай

Московски обясни какво ще спечелим от новото транспортно трасе с Гърция

Нов транспортен кулоар сред България и Гърция. Железопътно трасе ще свързва пристанищата Русе и Солун и ще коства милиард и 70 милиона лв. и евентуално ще е готово до 10 години.

"Проектът в първата си фаза включваше връзка сред пристанищата Бургас и Александруполис. Впоследствие закупи развиване и включихме повече пристанища от българска и от гръцка страна, както и да има опция артикули, хора и товари да бъдат прехвърляни от един на различен тип превоз. Добавиха се пристанищата Солун, Кавала, Александруполис през Свиленград, и българските Бургас, Варна и Русе. За сектора, който би трябвало да бъде доизграден, е остойностен като 1 милиард и 70 милиона”, съобщи в студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия транспортният министър Ивайло Московски.

По думите му модернизацията на влаковата транспортна система е комплициран развой. А там, където има проблематични сектори, влаковете би трябвало да понижават до безвредна скорост.

„ Създаваме взаимен екип с Гърция. Начинът за финансиране занапред ще бъде договарян с Европейската комисия и Европейската капиталова банка”, разяснява още Московски.

„ Участъкът Александруполис-Бургас може да стане до 2-3 години. Изграждането на интермодалните терминали на Варна и Русе ще лишават повече време – може би до към 10 години този кулоар ще бъде факт”, разясни транспортният министър Ивайло Московски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР