Нов стимул за младежиге да останат в страната сиВсички млади

...
Нов стимул за младежиге да останат в страната сиВсички млади
Коментари Харесай

Полша спира емиграцията с махане на данъците

Нов тласък за младежиге да останат в страната си

Всички млади работещи поляци осъмнаха на 1 август с нов тласък да останат в страната си - над 2 милиона няма да заплащат налог върху приходите си.

Инициативата е опит на държавното управление да спре голямото приключване на мозъци, което Полша претърпява през 15-те години от присъединението си към Европейския съюз. Премиерът Матеуш Моравецки съобщи, че данъчното облекчение ще даде нови благоприятни условия на младежите, които " да се равняват на тези на Запад ".

Поляците на възраст под 26 години, които печелят по-малко от 85 528 полски злоти (почти 20 хиляди евро) годишно, от 1 август ще бъдат изключени от налога върху приходите, който се равнява на 18%. Отстъпката е великодушен жест, поради че междинната заплата в Полша е малко под 60 хиляди злоти (малко под 14 хиляди евро) годишно. Според плановете на държавното управление 2 милиона души ще могат да се възползват от мярката.

Когато Полша и още седем страни от Централна и Източна Европа се причислиха към Европейски Съюз през 2004 година, жителите им получиха правото да работят из общността без нуждата от позволение за работа или виза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР