Нов случай на маймунска шарка у нас. Потвърден е трети ...

Нов случай на маймунска шарка у нас. Потвърден е трети

Маймунската шарка настъпва. Нов случай

Нов случай на маймунска шарка у нас. Потвърден е трети пациент, заяви основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Преди дни бяха доказани два случая на мъже, които бяха приети в болница в столични лечебни заведения. Няма изненада, по думите на Кунчев, защото пациентът е бил контактен на един от първите доказани случаи.

Този клон на вируса е много „ незлокачествен “, разяснява Кунчев. Ако има нещо хубаво, то това е, че разпространяване закупи западноафриканският клон на вируса, който има относително леко протичане и под един % смъртност, за разлика от конгоанския, който е доста по-агресивен, уточни той.

Всички лекари сме предизвестили по какъв начин протича болестта, какви ограничения би трябвало да се вземат. Начинът на предаване на болестта е толкоз сложен, че изключваме предаване от човек на човек отвън тясното обграждане на болния, изясни основният държавен здравен контрольор.

Единият мъж, който преди дни беше признат в болница поради маймунска вариола, е изписан, сподели още Кунчев.

На 23 юни 2022 година от Министерството на здравеопазването оповестиха, че в страната са доказани два случая на болест с маймунска вариола.

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg