Нов скандал и напрежение се оформиха по време на днешния

...
Нов скандал и напрежение се оформиха по време на днешния
Коментари Харесай

Скандал и напрежение в НС: „Възраждане“ попитаха управляващите имало ли е авария в АЕЦ „Козлодуй“

Нов скандал и напрежение се оформиха по време на днешния парламентарен блицконтрол в Народното събрание

Цончо Ганев от партия " Възраждане " попита ръководещите осведомени ли са Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР) и Международната асоциация за повреда в АЕЦ " Козлодуй ". По думите му в нуклеарната ни централа е имало пожар. 

Вицепремиерът Асен Василев съобщи, че това е въпрос към енергийния министър.  " Тъй като АЯР е към мен и не съм получил отчет, че нещо се е случило. Ако има подобен сериозен случай би трябвало да съм осведомен. Не мисля, че има нещо съществено, за което да бъда осведомен ", означи Василев.

" Очаквахме този случай да е затулен. Виждаме остри реплики. Има нужните документи. Такъв случай е имало и е затулен ", увери депутатът от " Възраждане ".

По мотив разискванията Виктория Василева от Има Такъв Народ взе процедура по метода на водене.

" Г-н ръководител, не може да знаете дали се приказват откровени нелепости. Това, което направи Цончо Ганев граничи с закононарушение. Нямате концепция защо говорите изобщо. Махнете си ръцете от АЕЦ и престанете да говорите такива простотии ", обърна се към депутатите от  " Възраждане " Виктория Василева.

„ Преди малко бе изработен опит от „ Атака “, пардон, „ Възраждане “ да всеят суматоха измежду българския народ. Свързах се с АЕЦ „ Козлодуй “ – имало е задимяване по отношение на омасляване на топлоизолация. Въобще не е имало спиране на работата и подобен огромен случай, за какъвто се приказва. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев от трибуната на Народното събрание по отношение на на направено подстрекателство от " Възраждане " за повреда в атомната централа.

„ Държа да се престане с тази процедура и да наложите най-суровото наказване за всяване на суматоха в обществото. Защото тези хора употребяват лъжата, с цел да вадят политически дивиденти. Това са хора, които употребяват трибуната да си играят със страха на жителите и това не трябва да се позволява в българския парламент “, обърна се той към ръководителя на Народното събрание.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов постави точка на разногласието, като увери от трибуната, че документи за повредата в АЕ " Козлодуй " има и това ще се обясни идната седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР