Нов скандал хвърли сянка върху принципността на решенията в БФС.

...
Нов скандал хвърли сянка върху принципността на решенията в БФС.
Коментари Харесай

В БФС замириса на схема "Ти на мен - аз на теб"

Нов скандал хвърли сянка върху принципността на решенията в БФС. Фактите са следните - някогашният към този момент интернационален рефер Стефан Апостолов изненадващо стана съдийски наблюдаващ на мачове в професионалния футбол, а още във втория си наряд бе комплициран на дуел от Първа лига ( " Левски " - " Ботев ", Пд - 2:0). Дотук нищо учудващо.

Съмненията обаче се пораждат от детайлностите към Апостолов, който още веднъж е и народен представител от ГЕРБ, с помощта на преференции. Той не участва в първичния лист на БФС на съдийските наблюдаващи за сезон 2021/22. Добавен е там едвам преди към месец и половина, т.е. в разгара на шампионата. Според в. " 24 часа " - без да е взел участие на наложителния предсезонен семинар, след който има тест за всички участници. Което пък от своя страна е в нарушаване на конвенцията на УЕФА.

От БФС не реагираха от края на октомври насам на разумните въпроси, които породиха към назначението на Апостолов. А те се укрепват от няколко спомагателни нюанса. 33-годишният народен представител изненадващо бе препоръчан за член на Изпълкома от избрания отново за президент на БФС Борислав Михайлов на конгреса на 12 октомври. При гласуването Апостолов получи минимум гласове от делегатите (126) и не попадна измежду 14-те членове на управителния орган.

Дали спускането му измежду съдийските наблюдаващи не е един тип отплата поради неуспеха с изпълкома, можем единствено да гадаем. Но първият му наряд бе само 10 дни след конгреса - на мача " Марек " - " Левски " (Лом) от Втора лига (22.Х). И както стана дума, още на втория мач той е пратен да следи работата на реферите на най-високо равнище - в Първа лига.

А кому е нужно Апостолов да бъде обезщетен?! Версия дава опозиционерът Димитър Бербатов, който вижда във всичко това жест към бащата на Стефан Апостолов - кмета на Симитли Апостол Апостолов, също някогашен рефер. Според Бербатов и Стилиян Петров точно Апостолов-старши има значима роля за активизирането на гласове в интерес на Михайлов преди конгреса на БФС.

" Така Борислав Михайлов очевидно връща жеста към бащата на Стефан Апостолов – Апостол Апостолов (все още кмет на Симитли), за дейната му работа в интерес на Михайлов по отношение на изключителния конгрес на БФС преди по-малко от два месеца... Верен на правилата си, Борислав Михайлов нахално показва характерен образец за следващата взаимозависимост. Този път президентът на БФС бе овладян и зависещ от Апостолови от Симитли. Как другояче да си разбираем погазването на устава и наредбите на БФС в тяхна изгода? ", написа Бербатов.



Единственият коментар от другата страна към този момент е от Апостол Апостолов: " Синът ми има цялостни права според наредбите да бъде пратеник към БФС. Знаете, че беше и интернационален арбитър ".

Ако приемем, че Стефан Апостолов има право да бъде наблюдаващ като някогашен рефер в ранглистата на ФИФА, остават висящи въпросите: " Защо е трябвало да бъде вкаран като съдийски наблюдаващ от през вчерашния ден за през днешния ден, без да е участвал на семинара? и " Защо това става стремително след неуспеха му при избора за Изпълком? "

Все неща, които слагат под въпрос уверенията на Михайлов за ново начало в ръководството. И навяват мисли за изборно фаворизиране, което към този момент няма да се хареса и на подкрепилите президента за пети мандат. А те, да не забравяме, са едвам с 11 клуба повече от гласувалите срещу Борислав Михайлов...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР