Нов скандал гръмна в държавата. КЕВР посегна на Младежкия театър,

...
Нов скандал гръмна в държавата. КЕВР посегна на Младежкия театър,
Коментари Харесай

Нов скандал! КЕВР посегна на Младежкия театър

Нов скандал гръмна в страната. КЕВР посегна на Младежкия спектакъл, предявявайки искания към част от парцелите му. Енергийният регулатор твърди, че незабавно има потребност от пространства, с цел да си прави работата. Театърът излиза на митинг в понеделник, с цел да брани собствеността си.

" Най-важното за мен е да е ясна безапелационната поддръжка към Младежкия спектакъл от страна на Министерството на културата ", разяснява в коридорите на Народното събрание министърът на културата Атанас Атанасов, който отговори на настоящи въпроси от депутати в границите на днешния парламентарен надзор.

За мен беше огромна изненада да схвана за терзанията на управлението му посредством обществените мрежи, тъй като имах дълга среща с Михаил Байков - шеф на театъра, на която обсъдихме проблема. Подкрепата на Министерството на културата в никакъв случай не е била под въпрос. По решението на този въпрос Министерството на културата работи взаимно с театъра, добави Атанасов.

Младежкият спектакъл " Николай Бинев " излиза на кротичък митинг в понеделник, с цел да отбрани обществено постройката, в която играе единственият държавен драматично-куклен спектакъл в София с непрекъсната натрупа. КЕВР желае да придобие безплатно парцела, потвърждавайки, че е с „ отпаднала нужда “.

Действията на Младежкия спектакъл бяха подкрепени и от Съюза на артистите. Театърът е уведомил за проблема Министерството на културата и чака от него дейности в своя поддръжка. На въпроса дали тази постройка е с „ отпаднала нужда “, Атанасов съобщи, че в това число при тях има позитивно мнение, че не е отпаднала нуждата.

Единствената отпаднала нужда, която аз виждам, е от такива рискови, по какъв начин да кажа - водене на рисков разговор по обществените мрежи, вместо да се разберем както се опитахме да създадем в персонален диалог, съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР