Нов рекорд в използването на енергия от възобновяеми енергийни източници

...
Нов рекорд в използването на енергия от възобновяеми енергийни източници
Коментари Харесай

Коста Рика се доближи до 100% използване на възобновяема енергия

Нов връх в потреблението на сила от възобновими енергийни източници реализира Коста Рика. Почти 100% към този момент е делът на ВЕИ от цялата сила, която употребява латиноамериканската страна, по данни на Националния център за енергиен надзор (CENCE).

Тази година през близо 300 дни страната се е захранвала от възобновима сила, което е нов международен връх. През 2015 година този индикатор за Коста Рика беше 299 дни, само че през 2016 година понижа до 271 дни.

До края на 2017 година остава повече от месец, а към този момент е преодоляна границата от 300 дни зареждане от ВЕИ, което допуска още по-висок резултат като цяло за годината, отбелязва GreenTech.bg.

Коста Рика на практика изцяло е минала изцяло към възобновими източници на сила. В момента страната получава 99,62% от цялата си сила точно от ВЕИ.

Най-голям е делът на водните електроцентрали - 78,26%, още 10,29% идват от вятърни централи, 10,23% от геотермални източници и 0,84% от биомаса и слънчева сила.

Освен това Коста Рика възнамерява до 2021 година да сведе до нула излъчванията на въглероден двуокис и да се избави изцяло от потреблението на пластмаса за еднократна приложимост. От над половин век Коста Рика не поддържа войска, пестейки големи средства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР